حسين دباغ افزود: اين بناي قاجاري در سال1386 به مبلغ 1460 ميليون ريال تملک شده و مرمت آن از سال86 شروع و تاکنون بيش از 2 ميلياردو 575 ميليون و 980 هزار ريال از محل اعتبارات ملي و استاني جهت مطالعه و مرمت و اجراي زيرساختهاي تاسيسات و تجهيزات اين بنا هزينه شده است.
وي ادامه داد: مرمت مرحله اول اين بنا در ساختمان شرقي آن در سال 1386-87 و با اعتباري در حدود 100ميليون ريال انجام شد که شامل برچيدن پوشش سفالي و بام ، برچيدن جرزهاي خشتي و آجري، اجراي پي ريزي ، بازسازي جرزها و پوشش مطابق با پلان و نماي اوليه است .
اين کارشناس تصريح کرد: در مرحله دوم مرمت اين بنا در سال 87 عملياتي چون تهيه طرح تاسيسات به مبلغ 5 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي و تهيه طرح مطالعه و احياء بنا با کاربري موزه صنايع دستي با اعتبار 310 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي و اجراي زيرساخت هاي تاسيسات با اعتبار 113 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي و ادامه مرمت ساختمان شرقي با اعتبار 290 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني شامل مرمت جرزها و پوشش بام و سفالگرداني و اجراي نازک کاري و مرمت درهاي قديمي و ساخت درهاي جديد و غيره و مرمت ساختمان شمالي با اعتباري حدود 250 ميليون ريال از محل اعتبارات استاني هزينه شد.
دباغ افزود: مرمت ساختمان غربي و سفيدکاري ساختمان شمالي با اعتبار 500 ميليون ريال از محل استاني انجام شد.
وي يادآور شد: مرحله سوم مرمت بنا در سال 88 شامل مرمت پوشش ديوارهاي حياط با اعتبار 68 ميليارد و 980 ميليون ريال از محل ملي انجام شد .
وي ادامه داد: مرمت باقي مانده ساختمان شمالي و غربي و سفيدکاري و ساخت سرويس هاي بهداشتي ، مرمت تراس چوبي ، محوطه سازي وکف سازي باسنگ فرش و آجرفرش، مرمت و احيا حوض و حوضچه ها و کانال هاي آب، مرمت ديوارهاي حياط و ساخت و نصب درچوبي ورودي و غيره با اعتبار 572 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي به انجام رسيد.
وي ادامه داد: مرحله آخر مرمت بنا شامل محوطه سازي و سنگ فرش معابر بيروني بنا، ساخت حفاظهاي چوبي، ساخت آبدارخانه، ساخت و نصب نرده ها و راه پله هاي فلزي، رنگ آميزي داخلي و بيروني بنا و رنگ آميزي درهاي چوبي و.... با اعتبار 247 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي در حال انجام است.
دباغ گفت: طرح احياي اين اثر نيز با اعتباري در حدود 330 ميليون ريال انجام گرفته است .
اين کارشناس خاطر نشان کرد: پس از اتمام مرمت اين بنا، طراحي داخلي ودکوراسيون و تعيين اجناس قدمت دار صنايع دستي دردست اقدام قرار گرفته و اميدواريم با تجهيز کامل اين موزه، ضمن حفظ اين اثر تاريخي، گامي جهت حفظ و احيا و معرفي هر چه بهتر صنايع دستي گلستان برداشته شود .
خانه امير لطيفي در استان گلستان ، بافت قديم گرگان ، محله نعلبندان و در ضلع شمال غربي مسجد جامع گرگان واقع شده است . اين بناي دو طبقه با سازه آجري به صورت کلاه فرنگي در درون حياط مصفايي قرار گرفته است.
بنا داراي سه اتاق در طبقه اول و سه اتاق در طبقه دوم است که همه اتاقها سه دري هستند.در قسمت مياني ساختمان زير زميني با ارتفاع کم وجود دارد که حوض آبي در درون آن تعبيه شده است .سقف بنا شيرواني و سفال پوش است.
خانه امير لطيفي متعلق به اواخر قاجار است و مالکيت آن دولتي و در تاريخ 18 آبان ماه 1378 به شماره 2391 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است .
/104
انتهای پیام/