آزاده اردکاني در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس اظهارات کارشناسان؛ درجه پخت کاشيهاي يادشده نزديک به 1100 درجه برآورد شده است.
وي با اشاره به اينکه کاشيهاي مورد اشاره شش ضلعي با لعاب آبي، لاجوردي و فيروزهاي اندود شدهاند اظهار داشت: اين آثار نفيس مربوط به تزئينات گنبد و مربوط به دوره ايلخاني است که داراي نقوش اسليمي و تزئينات طلاکوب هستند.
اين مقام مسئول با بيان اينکه کاشيهاي ياد شده در حاشيه پائيني ديواره تربت خانه گنبد سلطانيه بکار رفته بودند تصريح کرد: در حال حاضر به جز 14 قطعه کاشي مورد اشاره، تعداد انگشت شماري از اين کاشيهاي ارزشمند برجاي مانده است.
رئيس کل موزه ملي ايران يادآور شد:بر اساس گزارشهاي کارشناسان؛ نمونههايي از اين کاشيها را ميتوان در مساجد جامع ورامين، نظنز و مراغه مشاهده کرد.
اردکاني به دستور رئيس سازمان ميراث فرهنگي مبني بر تبديل موزه ملي به گنجينه اشياي نخبه و درجه يک و مرکزي براي انجام پژوهش و اطلاعرساني اشاره کرد و گفت: در اين راستا قصد داريم در روز ثبت جهاني گنبد سلطانيه برابر با 24 تيرماه سال جاري، 14 قطعه کاشي ياد شده را به مقامات پايگاه سلطانيه تحويل دهيم.
به گفته وي؛ اين روند، رويکرد جديدي است که در راستاي برقراري تعامل دو جانبه و مشترک بين موزه ملي با ساير محوطههاي تاريخي و موزههاي کشور آغاز شده است.
خاطرنشان ميشود؛ به زودي اخبار تازهاي از آثار بدست آمده از انبارهاي ساماندهي موزه ملي ايران ارائه خواهد شد./118
انتهای پیام/