وي افزود: استان مرکزي از ديرباز مهد نخبگان و فرهيختگاني در حوزه علمي، سياسي و هنري بوده است و از شاخصترين اين بزرگان ميتوان امام خميني(ره) و آقانورالدين عراقي را برشمرد که نقش آنها در تمدن بشري و تربيت انسانها بيبديل بوده است.
فراهاني تصريح کرد: به همين دليل معرفي عالمان و مجاهدان استان ضروري است و ما برآنيم تا با تحقيق و پژوهش و گسترش موزههاي مختلف به معرفي مفاخر استان بپردازيم.
وي با بيان اينکه از برجستهترين ويژگي آقانورالدين، حافظه خوب و استعداد بسيار بالاي وي بود، بيان داشت: آقانورالدين در مدت هفت سال در حوزه علميه نجف تحت تدريس عالمان بزرگ آن زمان تحصيلات حوزه را فرا گرفت و در سن 29 سالگي به درجه اجتهاد از آيت الله حبيتالله رشتي نائل آمد.
فراهاني متذکر شد: آقانورالدين عراقي در 63 سال عمر با برکت خود 120 اثر دست نويس تدوين کردهاند، که ميتوان به طهارت، ثلاث، رساله نورالايمان در رد بهائيت، رسالهاي در الهيات، رساله نير در اصول عقايد و رسالهاي در مسئله مرجعيت اشاره کرد .
اين مقام مسئول در پايان اظهار داشت: رونمايي از تمبر يادبود و تنديس آقانورالدين و نامگذاري يکي از ميادين اراک به نام وي، قرائت پيام آيت الله احمد محسني گرکاني، رييس ديوان عالي کشور و نماينده مردم استان مرکزي در مجلس خبرگان رهبري، برپايي نمايشگاه و گلباران مرقد مطهر آقا نورالدين عراقي از برنامه هاي مختلف اين يادمان بود.
گفتني است در اين مراسم آيت الله دري نجف آبادي، نماينده ولي فقيه در استان مرکزي و امام جمعه اراک، آيت الله محمد ابراهيم انصاري، مرجع تقليد شيعيان عراق، آيت الله مالکي، آيتالله استادي، آيتالله محمدحسين احمديزدي از مدرسين حوزه علميه قم، آيت الله ابن رضا، آيت الله علوي گرگاني و از بيت آيت الله سيستاني، فرماندارن، ائمه جمعه استان و جمعي از مسوولان دستگاههاي اجرايي استان حضور داشتند.
/115
انتهای پیام/