توسعه گردشگري شکار براي کشور ارزآور است

اسدزاده؛ رئيس گروه شکار و طبيعت ايران در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) با موضوع وضعيت شکار در ايران گفت: شکارکردن حيوانات وحشي از ديرباز با اهداف مختلف که بيشتر معيشتي بوده در ايران وجود داشته و در دوره‌اي خاص به عنوان نوعي ورزش با ويژگي و علائق خاص مطرح شد.

وي با اشاره به اينکه ايران داراي ظرفيت بالايي از گونه‌‌هاي جانوري منحصر به فرد است، متذکر شد: اين موضوع موجب شد با تبليغات شخصي در ساليان متمادي و حضور در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي گردشگري بتوانيم ظرفيت‌هاي ايران را در اين حوزه معرفي کرده و شکار ايران را در سبد گردشگري علاقه‌مندان اين حوزه قرار دهيم.

رئيس مطالعات استراتژيک در حوزه جهانگردي با اشاره به فعاليت‌هاي صورت گرفته طي سال‌هاي اخير براي توسعه طبيعت‌گردي در کشور که شکار و صيد نيز در زيرگروه آن قرار دارد، افزود: سازمان ميراث‌فرهنگي و گردشگري در دولت گذشته با اقدام بسيار مثبت مصوبه‌اي را به اجرا درآورد که به موجب آن کميته ملي طبيعت‌گردي راه‌اندازي شد.

اسدزاده با بيان اينکه به دنبال اين موضوع سند ملي طبيعت‌گردي تدوين و سپس کارگروه صيد، شکار و تکثير ايجاد شد، بيان داشت: اين کارگروه زمينه تعامل ميان کميته ملي طبيعت‌گردي، سازمان حفاظت محيط‌ زيست به عنوان متولي اصلي صدور مجوز شکار و توراپراتورهاي فعال در بخش ورود گردشگر شکار را فراهم آورد.

وي افزود: به رغم مشکلات اوليه که در اين حوزه در ابتداي امر وجود داشت اما هم اکنون با پيگيري‌هاي محمدي‌زاده؛ رئيس سازمان حفاظت محيط ‌زيست و صدوق؛ معاون منابع طبيعي اين سازمان و معاونت گردشگري اين تعامل به شکل عالي پيگيري مي‌شود.

قائم‌مقام کانون شکار، تيراندازي و دوست‌داران طبيعت ضمن ابراز اميدواري از اينکه تعامل ميان سه حوزه ذيربط در طبيعت‌گردي منجر به معرفي بيش از پيش ظرفيت‌هاي اکوتوريسم ايران در دنيا شود، گفت: لازمه اين مهم علاوه بر برنامه‌ريزي‌هاي مدون انجام حمايت‌هاي مالي و معنوي از سوي ارگان‌هاي فوق و کميته ملي طبيعت‌گردي است.

اسدزاده تبليغات را مهمترين و تاثيرگذارترين راهکار به منظور معرفي ظرفيت‌هاي طبيعي ايران در حوزه شکار عنوان کرد و متذکر شد: بار تبليغات در حوزه برون‌مرزي بر عهده توراپراتورهاي فعال در اين بخش است که نيازمند حمايت‌هاي مالي هستند.

وي ضمن اشاره به ظرفيت‌هاي ايران در حوزه شکار گفت: کشور ايران به عنوان کشوري امن در اين حوزه به شمار مي‌رود و گردشگران شکار به راحتي و بدون هيچ محدوديتي مي‌توانند با اسلحه شکار شخصي به کشور وارد شوند و در مناطق تحت حفاظت شکار تروفه را انجام دهند.

رئيس گروه شکار و طبيعت ايران با بيان اينکه به حيواني که نهايت رشد خود را کرده و قادر به توليد مثل نباشد تروفه مي‌گويند، تصريح کرد: سازمان حفاظت محيط‌ زيست نيز با شناسايي و سرشماري اينگونه از حيوانات مجوز شکار آنان را صادر مي‌کنند.

اسدزاده با بيان اينکه ورود گردشگر در حوزه شکار علاوه بر ارزآوري براي کشور به تدريج موجب توسعه اين شاخه از گردشگري با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در اين حوزه مي‌شود، افزود: پيش از اين ورود سلاح به کشور از نظر امنيتي با مشکل مواجه بود که هم اکنون وزارت اطلاعات همکاري بسيارخوبي در اين زمينه دارد، علاوه بر اين روند صدور پروانه شکار نيز تسهيل پيدا کرده است.

وي از کانون شکار، تيراندازي و طبيعت به عنوان بزرگترين تشکل مردمي در اين حوزه ياد کرد و گفت: اعضاي اين کانون را علاقه‌مندان به طبيعت‌گردي، تيراندازي ورزشي و شکار تشکيل مي‌دهند که در بحث آموزش و تبليغات و معرفي اين شاخه از طبيعت‌گردي فعاليت‌هاي خوبي دارند.

قائم مقام کانون شکار، تيراندازي و طبيعت خاطرنشان کرد: در حال هماهنگي به منظور امضاي تفاهم‌نامه‌اي با کانون ملي طبيعت‌گردي هستيم تا بتوانيم سازمان ميراث‌فرهنگي را در حوزه تبليغات شکار و معرفي اين شاخه از طبيعت‌گردي ياري رسانيم.

/115











انتهای پیام/

کد خبر 1389040236