وي با اشاره به اينکه زندگي شهرنشيني موانع زيادي را براي انجام بازيهاي محلي و بومي به وجود آورده است، اظهار داشت:هر گروه قومي اين بازيها را از محل زندگي قبلي خود به همراه آورده و يا در ارتباط فرهنگي و اجتماعي با ساير گروههاي قومي ديگر فرا گرفته است.
رضاپور ادامه داد:بعضي از اين بازيها هنوز در بين افراد گروههاي مورد بررسي رواج داشته و اگر موقعيتي پيش آيد به انجام آنها خواهند پرداخت.
کارشناس واحد مردم شناسي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري استان کرمان گفت:در تلاش هستيم با آموزش به احياء اين بازيها کمک کنيم که ميراث فرهنگي،تربيت بدني و صداوسيما ميتوانند با همکاري يکديگر اين مهم را به انجام برسانند.
وي با اشاره به بازيهاي فردي و گروهي تاکيد کرد:بازيهايي چون \"تروخشک\" ،\"گردوشکست\"،\"تشله بازي\"،\"هفت سنگ\"،\"وسط گوسه\"، \"قله بازي\"،\"چالي بازي(يه قل دوقل)\"،\"چوچاپ(چوب بازي)\"،\"زمزم\" و...از جمله بازي محلي استان کرمان است که پرونده بازي\" چالي بازي \"يا همان \"يه قل دوقل\" جهت ثبت ملي به تهران فرستاده شده است.
رضاپورتصريح کرد: تاکنون بيش از 30 بازي محلي و بومي در استان کرمان شناسايي شده است که برخي از آنها به صورت مشترک بوده اند./117
انتهای پیام/