شناسايي 30 محوطه تاريخي در دامن عروس زاگرس

سرپرست فصل ششم بررسي و شناسايي حوزه مرکزي دهلران در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: باستان‌شناسان در فصل ششم بررسي و شناسايي حوزه مرکزي دهلران واقع در منطقه زرين‌آباد، 200 کيلومتري جنوب ايلام، تعداد 29 محوطه تاريخي و يک محوطه طبيعي تاريخي را شناسايي کردند.

زهره سيد مرادي در توضيح اين مطلب گفت: بر اساس گزارش‌هاي موجود، قدمت ديرينه‌ترين اثر بدست آمده در محوطه باستاني زرين‌آباد مربوط به عصر آهن يعني دو هزار تا 1500 سال پيش از ميلاد است.

به گفته سرپرست فصل ششم بررسي و شناسايي حوزه مرکزي دهلران؛ در بين 29 محوطه باستاني ياد شده محوطه‌اي به نام \"خوش ني\" داراي آثار فراواني از عصر آهن و نيز تعداد انگشت شماري مربوط به اوائل دوره پارت است.

اين باستان‌شناس ادامه داد: همچنين باستان‌شناسان اين گروه، محوطه‌هاي ساساني \"اناراه\" و\" قلاجق\" يا \" قلعه جغد\"، \" کم تمو\" و \"کلاته\" را شناسايي کردند. البته ساير محوطه‌هاي اين منطقه بيشتر مربوط به دوره‌هاي اسلامي از دوره سلجوقي تا قاجار هستند.

وي به نبود استخوان يا گورستان و وجود لايه‌هاي معماري در بين اين محوطه‌ها اشاره کرد و گفت: داده‌‌هاي سطحي بدست آمده بيشتر شامل سفال‌ها و شيشه‌هاي اندک هستند.

سيد مرادي با بيان اينکه سفال‌هاي دوره عصر آهن، دست ساز، پخته همراه با مايه کاه ساده بودند يادآور شد: اين درحالي است که سفال‌هاي دوره ساساني به شکل چرخ ساز و صيغلي ساخته شده‌اند، البته در اواخر دوره ساساني تا زمان قاجار سفال‌ها لعابدار و به رنگ سبز يا آبي و سفال‌هاي دوره اسلامي با ترکيبي از شن، ماسه و سيليس ساخته شده‌اند.

اين باستان‌شناس، استقرار مسکوني در اين منطقه را مربوط به دوره اسلامي عنوان کرد وگفت؛ بررسي‌هاي باستان‌شناسان در مناطق تاريخي دهلران از وجود دوره‌هاي فرهنگي \"بز مرده\" و \"علي کش\"مربوط به 8 تا 9 هزار سال پيش از ميلاد حکايت مي‌کند اين در حالي است که قديمي‌ترين سفال بدست آمده در منطقه زرين‌آباد از دوره عصر آهن( دو هزار تا 1500 سال پيش از ميلاد) فراتر نمي‌رود.

سرپرست فصل ششم بررسي و شناسايي حوزه مرکزي دهلران در پايان يادآور شد: اين عمليات که در اواخر فروردين ماه سال جاري آغاز شد هم‌اکنون مراحل پاياني خود را سپري مي‌کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389041513