صندوق احياء مجري احياي بيش از 2 هزار خانه تاريخي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، معاون حفظ، احياء و ثبت آثار ميراث فرهنگي در اين هم‌انديشي مديرعامل صندوق احياء و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي را به عنوان دبير اجرايي ستاد احياي 2 هزار و 400 خانه تاريخي کشور اعلام کرد و افزود:‌ اين ستاد با هماهنگي و نظارت مريم تاجر تشکيل جلسه خواهد داد چرا که براساس سياست‌هاي معاونت حفظ و احياء از اين پس صندوق احياء و بهره‌بردراي از اماکن تاريخي و فرهنگي بايد در استان‌ها با حمايت ، نظارت و پشتوانه فرهنگي براي فرهنگ‌‌سازي و تأمين نيروي لازم حضوري فعال و چشمگير داشته باشد.

مسعود علويان صدر در توضيح اين مطلب گفت: براساس مصوبه هيأت مديره صندوق مدير کل ميراث استان‌ها، نماينده صندوق احياء در استان‌ها محسوب مي‌شود.

وي خواستار پيگيري جدي در اجراي سياست‌ها و خط مشي صندوق احياء در استان‌ها شد و بيان داشت: با سرمايه‌گذاري کلان صندوق در استان‌ها از اين پس شاهد ورود و حضور اين مجموعه در تمامي موارد اجرايي و احياي اين خانه‌ها در استان‌ها خواهيم بود.

اين مقام مسئول از برگزاري نخستين همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در حوزه بافت خبرداد و گفت: همايش بيان شده در آبان ماه سال‌جاري و در شهر يزد برگزار خواهد شد. در شهري که با حضور سرمايه‌گذاران علاقه‌مند و فعال ، يک زنجيره گسترده خدمات در حوزه کوير سازماندهي شده است.

علويان صدر موضوع ثبت آثار تاريخي را مهمترين رسالت سازمان ميراث فرهنگي عنوان و گفت:‌ با ثبت جهاني يک اثر در کشور مي‌توان به نمونه آشکاري از فخر ، ‌نبوغ،‌ فکر و انديشه والاي ايراني پي برد.

وي با اشاره به اينکه تپه‌هاي تاريخي داخل شهرها بايد به عنوان فضايي براي حضور و تفريح مردم به منظور ارائه فکر و خلاقيت تبديل شوند يادآور شد:‌ برخي از شهرها در ارتباط با ساماندهي تپه‌هاي تاريخي داخل شهر عملکرد مثبتي داشته‌اند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه نرم‌افزار جام و مستندسازي آثار منقول بايد مقوله ثبت را نيز در برداشته باشد، تصريح کرد:‌ ثبت آثار منقول فرهنگي تاريخي بايد با نرم‌افزار جام پيش رود و در يک فرايند زماني محدود به صورت کامل آثار منقول شناسايي شوند.

علويان صدر در تشکيل هفتگي کميته تخصصي در حوزه ميراث معنوي و طبيعي تأکيد کرد و افزود:‌ هم‌اکنون دستورالعمل طبقه‌بندي آثار غير منقول در حال انجام است زيرا همه آثار نبايد در يک طبقه قرار گيرند.

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار در توضيح ميراث معنوي جايگاه آن در استان‌ها گفت: تمامي استان‌ها جايگاه ويژه‌اي در مباحث ميراث معنوي دارند براين اساس ميراث معنوي بايد به شهرستان‌ها نيز ارجاع شود.

وي در ادامه بر تشکيل يک کارگروه براي مونيتورينگ و به روز کردن آثار تحت حفاظت يگان حفاظت ميراث فرهنگي در سراسر کشور تأکيد کرد.

/118

انتهای پیام/

کد خبر 1389041633