معاون فرهنگي مجموعه سعدآباد در اين مراسم گفت: هنرمندان کشورمان، رنگها را در اين هنر اصيلي ايراني به هم ميبافند.
علي محمدي خاطرنشان کرد: در اين راستا کاخ موزه نگارستان به عنوان محلي براي برگزاري نمايشگاهها و عرضه آثار هنرمندان در نظر گرفته شد.
وي فرش را يکي از بهترين هنرهاي ايراني خواند که هنرمندان با نواي خود رقص رنگها را ايجاد ميکنند.
رئيس مرکز ملي فرش ايران نيز در اين مراسم با بيان اينکه سالانه نمايشگاههاي بسياري با نگاه عمومي برگزار ميشوند ولي نمايشگاههايي که با نگاه تخصصي فرش برگزار ميشود مسير پيشرفت و تکامل را در پي دارند گفت: فرش يکي از هنرهايي است که به انسان طراوت داده و واقعيت ضميرش را ارجاع ميدهد. يکي از دلايل علاقه ايرانيان به فرش ويژگيهاي ارزشي است و اين ويژگيها ريشه در بنيانهاي فطري ايرانيان دارد.
مرداسي با اشاره به اينکه فرش دستباف ريشه در افکار ديني و يگانه پرستي ما دارد اظهار داشت: فرش ريشه در تمدن، فرهنگ و عقايد مذهبي ما دارد و هنرمندان ايراني پيوسته در حال ارائه طرحهاي نو هستند.
وي با اشاره به تنظيم لايحه پنجم در مجلس گفت: با توجه به اينکه در برنامه چهارم هيچ موردي از فرش وجود نداشت بنابراين در تلاشيم تا در برنامه پنجم موضوع فرش را احيا کرده و با تمرکز بيشتر در در مجلس و برنامههاي پنج ساله عنواني براي توليد فرش ايراني ايجاد کنيم.
رئيس اتاق فکر فرش دستباف در بخش ديگري از اين مراسم تصريح کرد: ششمين روز از پنجمين جشنواره قاليهاي نفيس ايران به فرش قم و تجليلي از فرش قم اختصاص دارد و پنجمين دوره جشنواره فرشهاي نفيس و فرشهاي عشايري در حالي برگزار ميشود که شاهد پيشرفت روز به روز آثار نمايشگاه از نظر کيفي هستيم.
عليرضا قادري اضافه کرد : طي برگزاري پنج دوره نمايشگاه فرش که به جز يک دوره بقيه در مجموعه سعدآباد برگزار شد شاهد مراجعه علاقمندان بسياري به فرشهاي دستباف بوديم.
وي ادامه داد: سال گذشته يکي از روزهاي برگزاري جشنواره به فرش اصفهان اختصاص يافت که در سال جاري 21 تير، ششمين روز جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني به فرش قم اختصاص يافت.
قادري با اشاره به حضور بيشتر شرکتکنندگان از استانهاي مختلف به ويژه قم و اصفهان و نيز در بخش عشايري از تمامي مناطق عشايربافت در اين جشنواره اظهار داشت: با بهرهگيري از رهنمودهاي مسئولاني که از اين نمايشگاه ديدن ميکنند در تدوين سياستهاي کلان بهره خواهيم برد.
وي افزود: همچنين اين نمايشگاه ملاکي براي ارزيابي و عملکرد بخش خصوصي و نيز مراکز متولي است.
اين جشنواره با هدف ارائه فرشهاي دستباف هنر ارزنده ايراني برگزار شده و بازديد از جشنواره فرش و قاليهاي نفيس ايراني و عشايري براي بازديد عموم آزاد است.
علاقمندان به هنر اصيل فرش ميتوانند براي بازديد از اين نمايشگاه در ايام ياد شده همه روزه از ساعت 10 صبح تا 22 به نشاني ميدان تجريش، ميدان دربند، مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد، کاخ موزه نگارستان مراجعه کنند./118
انتهای پیام/