وي افزود: در مدت هفت ماه اخير فعاليتهايي مانند استمرار تحقيقات و پژوهشها و همکاري بين المللي در راستاي حفاظت و مرمت ارگ، پايان بخشيدن به آوار برداري عامه نشين و آغاز آوار برداري قسمت حاکم نشين و از همه مهمر تمرکز اقدامات حفاظتي و مرمتي در قالب نمايان سازي چهره معماري ارگ با تأکيد بر نواحي خاص که به لحاظ بصري و رواني بيشترين تأثيرگذاري را بر مخاطب داشته باشد، انجام شده است.
ابراهيمي اظهار داشت:بر همين اساس در مرحله اول مسير گردشگري و در مرحله دوم دروازهها، حصارها، برجها، مرحله سوم نواحي خاص حاکم نشين و مرحله چهارم نواحي خاص عامه نشين مورد مرمت و بازسازي قرار خواهند گرفت تا حتي المقدور به چهرهاي از ارگ در پيش از زلزله برسيم.
اين مقام مسئول با اشاره به سفر سوم هيأت دولت به کرمان گفت: معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور طي بازديدي که از ارگ بم، بخش اداري و فني کارگاه مرمت و بازسازي اين ارگ داشت قول مساعد داد علاوه بر اعتبار هر سالهاي که به ارگ تعلق ميگيرد اعتباري ويژهاي نيز به بازسازي آن اختصاص يابد.
ابراهيمي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه مرمت ارگ بم چه زماني به اتمام ميرسد،گفت:حفاظت و مرمت يک بنا و محوطه تاريخي امري است که بايد همواره استمرار داشته باشد و نبايد بگوييم مرمت ارگ بم چه زماني به پايان ميرسد.
وي در پاسخ به اين سول که بم و منظر فرهنگي چه زماني از فهرست ميراث در خطر خارج ميشود،گفت:پروندهاي بر اساس معيارها و درخواستهاي کميته ميراث جهاني تهيه و به يونسکو ارسال شده است و اميدواريم در سي و چهارمين اجلاس کميته ميراث جهاني که مردادماه امسال در برزيل برگزار ميشود پرونده ارگ بم بررسي شود و بم و منظر فرهنگي از فهرست ميراث در خطر خارج شود.
وي در مقايسه ميزان گردشگران در نوروز 88 و 89 گفت:نسبت به نوروز سال گذشته تعداد گردشگران 40 هزار نفر افزايش يافت که شايد يکي از دلايل افزايش گردشگر اقدامات مرمتي در حال انجام باشد./117
انتهای پیام/