شهرستان راميان صاحب موزه استحمام شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون حفظ و احيا و ثبت آثار تاريخي اين اداره کل با بيان اين مطلب گفت: در راستاي حفظ ونگهداري آثار باارزش تاريخي اين استان و با نظر به توسعه ورونق موزه هاي اين استان، نسبت به مرمت حمام راميان اقدام شده است.

حميد عمراني رکاوندي افزود: نخستين اقدامات مرمتي اين بنا در سال هاي 81 و 82 توسط مديريت ميراث فرهنگي به منظور برداشتن الحاقات و پاکسازي سبکي و برگرداندن فضاها به صورت اصيل صورت پذيرفت که اين عمليات شامل اجراي کانال دفع نم خارجي در ضلع شمالي و شرقي بنا، سبک سازي بام، ايزولاسيون و آجرفرش جديد بر روي بام، اندود جداره ها ، اجراي ازاره به وسيله کاشي، ترميم و بازسازي طاق خزينه آب گرم، بازسازي هورنوها، احياي حوض بينه، کف سازي و نيز از بين بردن آسيب هاي گياهي پيرامون بنا بوده است .

وي ادامه داد: در سال 89 نيز دومين مرحله حفاظت و مرمت اين حمام آغاز شد و با توجه به آسيب هاي جدي بنا طي مذاکراتي که ميان شهرداري به عنوان مالک و ميراث فرهنگي به عنوان متولي بنا صورت گرفت، مراحل مختلف مرمت با کاربري موزه استحمام آغاز شد.

عمراني تصريح کرد: با توجه به تخصيص اعتبارات اين بنا به مبلغ 600 ميليون ريال از محل اعتبارات ملي در سال گذشته، مشاور طرح مطالعه، مستندسازي، آسيب شناسي و مرمت بنا را تهيه کرد و عمليات اجرايي حفاظت به منظور مرمت آغاز شد.

وي اشاره کرد: با توجه به طرح اقدامات اوليه، ضرورت اجراي مواردي در مرمت و احياي اين بنا احساس شد که شامل تميز کردن کارگاه و خارج کردن نخاله‌هاي موجود در بنا، برداشتن آسفالت خيابان در پيرامون بنا به منظور ايجاد امکان تنفس جرزها و عدم حبس رطوبت در آن ها، زدودن اندودهاي داخلي بنا، برداشتن کاشي هاي ازاره و اجازه تنفس به بنا، تخريب ديوارهاي بتني انبار و آغاز عمليات گمانه زني در فضاي گلخن به منظور رسيدن به ته رنگ اصلي اين فضا است.

عمراني تصريح کرد: طي بازديدهاي به عمل آمده طي مرمت اين بنا مشخص شد که جرزهاي سنگي و قطور بنا بدون پي سازي بر روي زمين قرار گرفته است از اين رو لزوم انجام عمليات استحکام بخشي و تقويت سازه در اولويت کار قرار گرفت.

وي يادآورشد: ايجاد پي‌هاي بتني در پاي جرزهاي داخلي، شفته ريزي در پاي ديوارهاي خارجي و ايجاد کانال ناکش، نبشي کشي و تسمه کشي گنبدهاي آجري و پايه جرزها از داخل، ارائه پوششي پيوسته درزير وروي گنبدها به منظور يکپارچه سازي بنا، سبک سازي گنبدها و حذف لايه هاي اضافه و تقويت يا بازسازي جرزهاي سنگي از مورادي است که دراين عمليات ضرورت يافت و دراين راستا ايجاد پي هاي بتني و شفته ريزي و کانال کشي و.... درحال انجام است و براي انجام کامل عمليات استحکام بخشي و مرمت و احياي اين بنا نيازمند دريافت اعتبارات بيشتر هستيم .

اين مقام مسئول گفت: اين حمام پس از مرمت و بهسازي به موزه استحمام تبديل خواهد شد.

عمراني افزود: حمام راميان با مساحت حدود 200 مترمربع در جبهه غربي راميان در محدوده بافت قديم در محله آق اويلي واقع شده و اين بنا به شماره 8864 در سال 82 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1389042332