وي با اشاره به اينکه هنرمندان صنايعدستي کشورمان با عظمي جدي و با آثاري شاخص به استقبال داوريهاي نشان اصالت سال 2010 يونسکو ميروند، اظهار داشت: با توجه به حضور پرشور هنرمندان کشورمان در دوره قبل داوريها، قصد داريم تجربه موفق ديگري در اين زمينه داشته باشيم.
سرپرست اين اداره کل ادامه داد: براي سومين بار است که ايران در داوريهاي نشان اصالت يونسکو حاضر ميشود که داوريهاي اين دوره به احتمال زياد در قزاقستان برگزار ميشود.
توحدي تصريح کرد: معاونت صنايعدستي کشور مکاتباتي را با معاونتهاي استاني به منظور ارسال آثار برتر انجام داده است.
وي اضافه کرد: اين مکاتبات تا به حال منجر به ارسال تصاويري از برترين و شاخصترين آثار از سوي معاونتهاي صنايعدستي استانهاي مختلف شده است.
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايعدستي افزود: هنوز آثاري از سوي معاونتهاي صنايعدستي استاني به منظور بررسي و داوريهاي اوليه به ستاد نرسيده است.
توحدي با تأکيد بر اينکه با توجه به فرصتي که در اختيار استانها براي ارسال آثار قرار دادهايم، شروع داوريهاي اوليه را آخر مرداد ماه در نظر گرفتهايم، گفت: کميته انتخاب آثار داوريهاي مهر اصالت يونسکو به زودي توسط معاونت صنايعدستي ايجاد و داوريهاي ابتدايي بر روي آثار ارسالي انجام ميشود.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: براي داوري در اين مرحله همان معيارهاي سازمان بين المللي يونسکو مورد توجه خواهد بود.
وي تأکيد کرد: مرغوبيت آثار به معناي استفاده از مواد اوليه مناسب و با کيفيت شرط نخست ويژگيهاي عمومي آثار است ضمن اينکه توجه به ظرافت در توليد آثار نيز بسيار مورد تأکيد است.
توحدي با بيان اينکه در بحث اصالت نيز آثار بايد بيانگر هويت فرهنگي و ويژگيهاي منحصر به فرد هنرهاي سنتي هر کشور باشند، ادامه داد: همچنين نوآوري در توليد آثار به معناي بهره برداري خلاقانه و بديع از طرحها و مواد اوليه مورد استفاده نيز مورد توجه داوران است.
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج يادآور شد: رعايت حقوق توليد کننده يکي از مهمترين موضوعات مورد توجه يونسکو است ضمن اينکه توليدات ضمن برخورداري از نوآوري در زندگي روزمره نيز بايد کاربرد داشته باشند.
111/
انتهای پیام/