مجدالدين رحيمي افزود: در تابلوي شناسنامه محلي که به منظور معرفي هويت نقش برجسته چشمه علي شهرري نصب شده آمده است که در اين نقطه نقش برجستهاي ساساني قرار داشته که بنا به دستور فتحعليشاه قاجار تخريب و نقش برجسته ديگري بر روي آن ايجاد شده است.
وي در توضيح اين مطلب گفت: اين در حالي است که بر اساس بررسيهاي صورت گرفته بر روي سفرنامههاي مربوط به زمان قاجار مانند؛ سفرنامه ويليام اوزلي هيچ گونه بستر ساساني در اين قسمت وجود نداشته و به طور کلي اين سوء تعبير برطرف شد.
رحيمي به کتاب \" ري باستان\" نوشته حسين کريما به عنوان يکي ديگر از منابع معتبر براي اثبات اين ادعا اشاره کرد و افزود: همچنين در سفرنامههاي ديگري چون؛ سفرنامه اوژن فلان دن و پاسکال کوست نيز به وجود دو نقش برجسته مربوط به فتحعلي شاه در نزديکي يکديگر اشاره شده است.
اين پژوهشگر گفت: به جرات ميتوان موضوع مونيتورينگ وضعيت موجود و بازخواني کتيبههاي نقش برجسته چشمه علي ري با بهرهگيري از تازهترين فناوريهاي روز را يکي از ارزندهترين اقدامات صورت گرفته از گذشته تا کنون در اين محوطه قلمداد کرد.
وي با اشاره به انجام يک سري اقدامات در حوزه مونيتورينگ به منظور شناخت آسيبهاي محوطه و عوامل آسيب رسان و نتايج مثبت آن در تهيه طرح ساماندهي محوطه و مسير بازديد افزود: در حال حاضر طرح حفاظت اصولي از نقش برجسته چشمه علي در برابر عوامل مختلف آسيب رسان انجام شده است.
اين مرمتگر با بيان اينکه هماکنون تعدادي از فوارههاي آب ايجاد شده توسط شهرداري منطقه 20 در مقابل اين اثر مسدود شده است به نصب تابلوهاي معرفي محوطه و اثر و در مجموع بازخواني و بازسازي مجازي کتيبهها اشاره کرد./118
انتهای پیام/