اين کارشناس اضافه کرد: همچنين در اين کارگاه توضيحاتي در مورد جنس و نحوه ساخت قلمدان توسط سرپرست کارگاه به بازديد کنندگان کارگاه ارائه شد.
وي با بيان اينکه در کارگاه ياد شده ساخت پايه اصلي قلمدان و ساخت قالبهاي قلمدان آموزش داده ميشود افزود: در دوران قاجار و زنديه کارگاههايي مختلفي براي ساخت قلمدان وجود داشت که هريک به طور تخصصي در ساخت قلمدان نقش داشتند.
به گفته اين مقام مسئول؛ موزه ملک، محل نگهداري گنجينه نفيسي از قلمدانها و آثار لاکي ديگري است که بخش مهمي از آنها از سوي دختر حاجآقا ملک به اين موزه اهدا شدهاند.
وي با اشاره به ارتباط نزديک آثار لاکي با قلمدانهاي ايراني افزود: اين لوازم جزو وسايل شخصي اميران، وزيران، بازرگانان، کاتبان، شاعران و نقاشان بوده و نزد صاحبانشان به عنوان نشانه سواد، شان و منزلت اجتماعي بسياري داشته است.
دبيرينژاد با اشاره به قديميترين نمونههاي برجا مانده از آثار لاکي، از جلدهاي ساخته شده در هرات و دربار حاکم تيموري سلطان حسين ميرزا، ياد کرد و گفت: يکي از ويژگيهاي اين جلدها، استفاده از خمير کاغذ به عنوان ماده اصلي و اساسي است که بعدها با چسباندن صفحات کاغذ بر روي يکديگر تغيير يافتند./119
انتهای پیام/