وي گفت: وجود شهرهاي تاريخي انشان و مليان از دوران عيلامي و شهرهاي تاريخي پارسه ، پاسارگاد از دوره هخامنشي و شهرهاي مهم دوران ساساني مانند شهر استخر ، شهر بيشاپور، شهر گور، سرمشهد، دارابگرد و همچنين بيشترين نقش برجسته هاي دوران ساساني که نزديک به 30 نقش برجسته مهم تاريخي است موقعيت ويژه اي به استان داده است .
وي اضافه کرد: همچنين ادامه اين روند در دوره اسلامي که منجر به ساخت مساجد ، آرامگاهها و ابنيه مختلف تاريخي در اين دوره شده است
اميري افزود: همچنين قابليت شهر شيراز که در دوره زنديه به عنوان پايتخت کشور، آثار تاريخي ارزشمندي را در خود جاي داده و در دوره قاجار نيز آثار مهمي را در بردارد نشان مي دهد که اگر بخواهيم قابليت سنجي کنيم استان فارس شايسته ترين مرکز جهت استقرار معاونت ميراث فرهنگي است .
مدير پايگاه پژوهشي کازرون با اشاره به وظايف مهم پژوهشگاهها با توجه به فعاليت پژوهشگاه در مباحث مردم شناسي ، حفاظت و مرمت آثار تاريخي، باستانشانسي ، گردشگري و... گفت : استان فارس مي تواند مرکز خوبي براي فعاليت هاي پژوهشي باشد .
وي ادامه داد: اگرچه در گذشته نيز فعاليت هاي پژوهشي بسياري در استان انجام شده اما حضور پژوهشگاه ها مي تواند به روند فعاليت هاي پژوهشي شدت و حدت بيشتري بخشد .
اميري متذکر شد: علاوه براين حضور هيأت هاي پژوهشي خارجي نيز ميتواند فرصتي باشد تا باستانشناسان از نزديک با عظمت تاريخي ايران در استان آشنا شده و اين ارتباطات منجر به توسعه صنعت گردشگري و افزايش گردشگران خارجي نيز بشود.
/104
انتهای پیام/