به گزارش ميراث آريا(chtn)، فريدون فعالي جلسه کارگروه گردشگري استان گلستان با اعلام اين خبرگفت: در استان گلستان همچون غالب حوزه هاي فرهنگي، به دليل رواج خرده فرهنگ ها، غياب فرهنگ نوشتاري ديرپا، فرهنگ شفاهي مهمترين انتقال دهنده ميراث فرهنگي و تاريخي محسوب مي شود و برپايي موزه روستايي يکي از معدود تلاش هايي است که با هدف ثبت و نوشتاري و ديداري کردن و بازسازي بخشي از ميراث فرهنگي و معنوي مردمان اين سرزمين صورت خواهد گرفت تا اهالي امروز گلستان، بخشي از زندگي گذشته خود را دراين موزه بازيابند.

وي ادامه داد: حفظ هويت بومي و شناساندن آن به مردم به ويژه جوانان، غني سازي فرهنگ ملي، تحکيم وحدت بومي، تقويت فرهنگ خودباوري و خردورزي و ايجاد انگيزه کار در جوانان مهم ترين اهداف ايجاد اين موزه است.

مديرکل ميراث فرهنگي استان گلستان تصريح کرد: با توجه به اين اهداف و جذابيت هاي موزه روستايي براي گردشگران و اهميت ايجاد اين موزه در به نمايش گذاشتن فرهنگ، سنن و آداب و رسوم اين مرز و بوم، طرح اين موزه به عنوان دومين موزه روستايي کشور ارائه شد.

وي گفت: با کليات اين طرح موافقت شده و جزو مصوبات سفر سوم رياست جمهوري قرار گرفته و مقرر است کار مطالعات اين طرح آغاز شود.

وي بهترين مسير و فضاي ايجاد موزه روستايي را باتوجه به بررسي هاي انجام شده، پارک جنگلي قرق عنوان کرد و افزود: ايجاد موزه روستايي زمينه تعالي و رونق استان گلستان را فراهم مي آورد.

فعالي ضمن اشاره به اينکه موزه روستايي زيرنظر يونسکو حمايت مي شود، خاطر نشان کرد: موزه براي دستيابي به اهداف سعي مي کند، علاوه بر ساخت بناهاي سنتي به شکل اوليه آن و نماياندن نحوه زندگي گذشتگان، درروزهاي بازديد به اجراي برنامه هاي متنوعي چون نمايشگاه صنايع دستي، عکس و نقاشي، دستاوردهاي معماري، پوشاک محلي، سفره غذاهاي سنتي منطقه، گونه هاي مختلف موسيقي محلي، بازي ها و نمايش هاي سنتي و... نيز بپردازد.

همچنين اجراي مراسم و جشن هاي سنتي چون: عروس بران، عروس گوله، نوروزخواني، شب يلدا ازديگر مواردي است که دراين موزه اجرا مي شود .
/104


انتهای پیام/

کد خبر 1389051622