طاهره شيربچه به نبود يک انبار متمرکز براي اشيا و ظروف موجود در اين موزه بيان داشت:در سال گذشته يک طبقه از ساختمان کاخ اشرف که پيش از اين به موزه ظروف سلطنتي اختصاص داشت دوباره چيدمان و از تيرماه سال جاري بخشي از طبقه دوم اين موزه بازگشايي شد.
اين کارشناس، ظرفهاي چيني داراي آب طلا، منقوش به طرحهاي باستاني ساخته شده در کارخانه رزنتال آلمان، مخصوص جشنهاي دو هزار و پانصد ساله زا يکي از ظرفهاي برجسته و شاحص اين موزه اعلام کرد و گفت: همچنين سروس 115 پارچه چيني ساخت کارخانه باواراي آلمان يکي ديگر از ظروف اين موزه است که بر روي هر يک از آنها نقاشيها و امضاي سالوادور دالي؛ نقاش بنام اسپانيايي به چشم ميخورد.
وي سرويسهاي چيني مربوط به مادر محمدرضا (ملکه پهلوي) براي انجام پذيرايي از مهمانان را از ديگر ظرفهاي برجسته و شاخص اين موزه عنوان کرد و بيان داشت:همچنين در بين اين ظروف، يک سرويس چيني برجسته بسيار زيبا منقوش به خمير چينيهاي رنگ آميزي شده به شکل ساقه و برگ و گل، متعلق به کاخ مادر محمدرضا به چشم ميخورد.
\t
اين کارشناس ادامه داد:همچنين در بين اشياي موجود در اين موزه ميتوان به يک سرويس چيني مربوط به دوره قاجار اشاره کرد که در داخل آنها، با آب طلا عنوان \" نائب السلطنه اميرکبير\" منظور کامران ميرزا پسر ناصرالدين شاه حک شده است.
شيربچه با بيان اينکه در حال حاضر اطلاعات چنداني درباره جنبههاي مختلف مربوط به ظرفهاي موزه ظروف سطلني در دست نيست تصريح کرد: هماکنون اقداماتي چون؛ ارتباط با کارخانههاي سازنده ظروف، انباردار قديمي اين اشيا، مطالعات کتابخانهاي، ميداني و اينترنتي براي جمعآوري اطلاعات مربوط به اين اشياء در حال انجام است.
مسئول موزه ظروف سلطنتي مجموعه سعدآباد يادآور شد: انباردار قديمي اين اشياء قرار است تا با جداسازي ظروف مربوط به کاخهاي مختلف، اطلاعاتي در مورد چيدمان سفرههاي سلطنتي، نحوه کاربري و نام ظروف به ما ارائه کند.
وي در پايان تاکيد کرد:در موزه ظروف سلطنتي مجموعه سعدآباد، ظروف تزئيني و مصرفي مربوط به سه دوره قاجار، پهلوي اول و دوم شامل ظرفهايي از جنس نقره، کريستال و چيني ساخته شده در کارخانههاي رزنتال و باواري آلمان و ليموژ و سبر فرانسه وجود دارد./118
انتهای پیام/