جلوه هايي از سرويس پارچ و ليوان هايي لهستاني

مسئول موزه ظروف مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با بيان اينکه سرويس يادشده از جنس بلور به رنگ بنفش درون يک جعبه چوبي قرار دارد، افزود: در زير جعبه چوبي تزئين شده با نوار‌هاي عريضي از آلياژ فلز بر روي پلاک فلزي نام محل ساخت اين سرويس در شهر ورشو \"Warszawa\" حک شده است.

طاهره شيربچه با بيان اينکه ورشو پايتخت کشور لهستان است، گفت: براساس مطالعات کارشناسان اين موزه،
به دليل عملکرد مثبت ايران نمايش گذاشته شد .

در جنگ جهاني دوم مبني بر پناه دادن به دهها هزار نفر از لهستاني ها در حمله آلمان نازي و ارتش سرخ به آن کشور، روابط ديپلماتيک قوي بين ايران و لهستان برقرار بوده است.

وي با اشاره به همکاري‌ هاي اقتصادي بين ايران و لهستان در زمينه صادرات و واردات نفت ، چرم و ظروف شيشه‌اي در طول جنگ جهاني دوم، بيان داشت: با انعقاد معاهده دوستي بين دو کشور در سال ‪ ۱۹۲۷ نخستين کنسولگري ايران در شهر \"ورشو\" لهستان تاسيس شد.

به گفته اين مقام مسئول در مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد؛ تکنيک ساخت اين سرويس، شيشه مذاب دميده در قالب، با روکشي از آلياژ فلزي به صورت کمربندي بر روي پارچ و ليوانها که حاشيه پيرامون اين کمربندها با نوار باريکي از مس صيقل داده تزئين شده است.

شيربچه با اشاره به حکاکي تصويرهاي بناهاي مهم و ملي کشور لهستان و نشان اين کشور بر روي کمربندهاي فلزي، گفت: از جمله اين تصاوير مي توان به بناهايي چون بناي \"اپراي پزنان\" ساخته شده در سال 1910، دانشگاه سلطنتي ورشو تاسيس شده در سال 1816ميلادي، کتابخانه ملي با پنج مليون جلد کتاب ساخته شده در اوايل قرن 18 در شهر ورشو، ميدان بازار قديمي واقع در شهر کراکوف به عنوان بزرگترين ميدان شهر قاره اروپا در قرون وسطي اشاره کرد.

اين کارشناس يادآور شد: در بخشهايي از تصوير ميدان بازار قديم، نقش نشان ملي کشور لهستان \"نماد عقاب\" ديده مي شود.

موزه ظروف سلطنتي در ماه مبارک رمضان، همه روزه به جز ايام سوگواري از ساعت 9 تا 16 پذيراي عموم علاقمندان است ./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389053151