به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از پايگاه خبري و اطلاع‌رساني وب‌دا دکتر مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، با بيان اين مطلب گفت: اگر سرانه را افزايش دهيم ولي سيستم بهره‌برداري از آن کارايي لازم را نداشته و نشت داشته باشد، به نتيجه مطلوب که ارتقاء سطح درمان و خدمات سلامت به مردم است، نمي‌رسيم.

وي افزود: در وزارت بهداشت، سيستم بهره برداري از سرانه درمان تحت عنوان «نظام ارجاع» تعريف و تبيين شده است و اگر اين سرانه در مسير نظام ارجاع هزينه شود، منجر به کاهش هزينه‌ها از جيب مردم و افزايش خدمات رساني و کارآمدي در نظام سلامت و رضايتمندي مردم مي‌شود.

وزير بهداشت با اعلام اين که هم‌اکنون سرانه سلامت در کشور 6/5 درصد است، گفت: به لحاظ رقمي، اين سرانه معادل 6500 تومان براي هر فرد جامعه است که اگر بخواهيم به جايي برسيم که هيچ‌کس از جيب خودش براي درمان مبلغي نپردازد، بايد اين سرانه به 10 درصد برسد.

دکتر دستجردي، ايران را در بين کشورهاي جهان جزو کشورهاي متوسط از نظر سرانه درمان دانست و اظهار داشت: سرانه سلامت کشوري مثل آمريکا 15 درصد است. ولي اميد به زندگي در اين کشور معادل اميد به زندگي در ايران است. چون سرانه‌شان را خوب هزينه نمي‌کنند. در حالي که در کشور ژاپن با سرانه پايين‌تر از امريکا اميد به زندگي 80 سال است. بنابراين بايد براي نتيجه‌گيري بهتر از سرانه با اتخاذ تدابيري، همزمان با افزايش سرانه، سيستم بهره‌برداري از آن را هم ارتقاء داد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389060261