به گزارش ميراث آريا(chtn) ، مطالعات دانشگاه پيستبورگ بر روي بيش از دو هزار زن نشان داد مادراني که نوزادشان را با شير خود تغذيه نمي کنند، دو برابر مادراني که نوزاد را با شير خود تغذيه مي کنند و يا آنهايي که هرگز بچه دار نشده‌اند، به ديابت نوع دوم مبتلا مي شوند.

دکتر الينور بيلما شوارز استاديار پزشکي دانشگاه پيتسبورگ، گفت: طي قرن گذشته شاهد افزايش چشمگير شيوع ديابت نوع دو بوده‌ايم.

به گفته وي رژيم غذايي و ورزش تاثير بسياري در بروز ديابت نوع دو دارد، اما کمتر کسي مي داند که شيردهي مادران با کاهش چربي شکم مادر، خطر بروز ديابت نوع دو را در سالهاي بعد کاهش مي دهد.

محققان در اين مطالعه دو هزار و ۲۳۳ زن ۴۰ تا ۷۸ ساله را مورد بررسي قرار دادند.
از اين تعداد ۵۶ درصد مادران دستکم يک ماه نوزادشان را با شير خود تغذيه کردند.

دانشمندان دريافتند ۲۷ درصد مادراني که نوزاد خود را شير نداده بودند، به ديابت نوع دو مبتلا شدند. ميزان ابتلا تقريبا دو برابر زناني بود که فرزندشان را با شير خود تغذيه کرده بودند و يا هيچگاه زايمان نکرده اند.

از سوي ديگر مادراني که تمامي فرزندانشان را با شير خود تغذيه کرده بودند بيشتر از زناني که هرگز بچه دار نشده بودند، در معرض خطر ابتلا به ديابت نبودند.
اين تفاوت ها حتي پس از در نظر گرفتن سن، نژاد، فعاليت بدني و مصرف دخانيات و الکل به قوت خود باقي بود.

شوارز افزود: تحقيقات ما دليل ديگري براي ترغيب زنان به تغذيه نوزاد با شير خود دستکم در ماه نخست تولد، فراهم مي آورد./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389060819