وي با اشاره به المانهاي تاريخي شهري اجتماعي و مسکوني بازار تهران اظهار داشت: اين مجموعه تاريخي با دارا بودن منطقه مسکوني، مدرسه (در مقطعي از زمان)، امامزاده، حمام، محل کسبو کار و رستوران به نوعي خود، يک شهر محسوب ميشود.
اين مقام مسئول تاکيد کرد: حوادث پيش آمده اخير در بازار تهران بايد به طور حتم در شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي ارزيابي شود مبني بر اينکه آيا ميتوان بازار تهران را با اين روند تخريب و ساخت و سازها در فهرست ميراث جهاني ثبت کرد؟
بقايي با اشاره به ارزشها و ظرفيتهاي موجود در بازار تهران براي ثبت در فهرست ميراث جهاني به نقش موثر اين مجموعه ارزشمند تاريخي در توسعه گردشگري شهر تهران اشاره کرد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه بازار تهران،هويت شهر تهران به شمار ميآيد يادآور شد: بازار تهران درگذشتههاي دور نيز، يک کانون اقتصادي بوده ولي متاسفانه ساخت و سازهاي اخير، اين مرکز را در برابر تخريب جدي قرار داده است.
وي با اشاره به ادامه ساخت و سازها و بيتوجهي شهرداري تهران به اخطارهاي سازمان ميراث فرهنگي افزود: اگر طرف ما مجموعهاي بود که مدعي ميراث فرهنگي نبود ميگفتيم آنها ميراث فرهنگي را قبول ندارند و لي طرف ما شهرداري است که مدعي احياي ميراث فرهنگي است و خود را صاحب نظر ميداند.
بقايي به تخريب حمام تاريخي موجود در بازار تهران و ساخت پاساژ بر روي آن اشاره کرد و گفت: بر اساس مجوز صادر شده از سوي ميراث فرهنگي استان تهران بايد تنها 5/7 متر از کف زمين بالا ميرفتند اما دو طبقه در زيرزمين و از اين طرف، چهار طبقه به بالا پيش رفتهاند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي خطاب به مديران شهرداري تهران گفت: فرض بگيريم يکي از مديران و کارشناسان ميراث فرهنگي از روي اشتباه مجوزي صادر کرده شما که ناآگاه و نابلد نيستيد، ميدانستيد که اين مجوزها بر خلاف ضوابط ميراث فرهنگي است چرا اجرا کرديد؟ شما بايد به مجموعه ما تذکر ميداديد؟
اين مقام مسئول با بيان اينکه پاساژسازي در بازار تهران، درآمد خوبي براي شهرداري ايجاد کرده است تصريح کرد: نبايد درآمد هنگفت شهرداري به بهاي غرامت، ميراث فرهنگي را از بين ببرد./118
انتهای پیام/