فرصتي تاريخي براي اعتلاي بينش تاريخي جامعه ايران

به گزارش ميراث آريا (chtn) شرح کامل متن ياد شده به شرح زير است؛

منشور حقوق بشر کوروش، سند تاريخي حق‌‌طلبي، ظلم‌ستيزي و عدالت‌خواهي ايرانيان است. منشور حقوق بشر کوروش، منشور عشق و مردانگي است. عشق به پاکي‌ها، صداقت، مردانگي و انسانيت، عشق به انسان به عنوان اشرف مخلوقات الهي، منشور کوروش از اعماق تاريخ فرياد انسان دوستي و مردانگي ملت بزرگ ايران را سر مي‌دهد.


ملتي که در طول تاريخ همواره موحد بود و در راه مبارزه با ظلم و ستيز پيشتاز.


هنگامي که در 130 سال قبل، هرمز رسام در خرابه‌هاي شهر بابل واقع در عراق امروزي به حفريات باستان‌شناسي خود مشغول بود هرگز گمان نمي‌برد، استوانه‌اي را کشف نمايد که راز سربلندي و مردانگي ملت ايران را در خود پنهان داشته باشد.


استوانه به موزه بريتانيا منتقل شد. اما نزد ديگران بودن اثري در خاستگاه معنوي آن ندارد. استوانه را منشور کوروش يافتند اما اين منشور نه تنها به ايرانيان بلکه به همه مردم جهان تعلق دارد.


آري اين در دوراني است که ناسيوناليسم اروپا را درنورديده و عاقبت با جنگي خانمان‌سوز و گرفتن جان ميليون‌ها انسان خاتمه مي‌يابد.


نداي منشور برابري انسان‌ها بدون در نظر گرفتن نژاد و رنگ پوست است. منشوري که بيانگر فرهنگ و تمدن ايراني است منشوري که شاه‌بيت آن لغو برده‌داري و احترام به اديان است.


منشور کوروش خود ضد مليت‌گرايي و ناسيوناليسم است و چه عجيب است داعيه‌داران دانش و تمدن که در اقدامي شيطاني در آمريکاي مدعي آزادي و پيشرفت، به قرآن کتاب آسماني پيامبر عظيم‌الشان اسلام توهين مي‌نمايند و نشان مي‌دهند که هنوز سال‌ها بلکه قرن‌ها از فرهنگ و تمدن ايرانيان عقب هستند.


آنان به جاي محاکمه رفتار ناپسند سردمداران خود که عامل فجايع بشري در جهان هستند کتاب آسماني مسلمانان را مورد حمله قرار مي‌دهند.گوئي هنوز آشور بني‌پال، بخت‌النصر و نبو نعيد زنده‌اند و مرام و مسلکشان حکمراني مي‌کند.


ملت ايران، ملت بزرگي است که در 14 قرن قبل در مسير تکامل خود با آغوش باز اسلام را پذيرفت و فراتر از سايرين اسلام علوي را و خود پرچمدار و عامل اصلي توسعه آن شد.


امروز در جهان ايران را مترادف اسلام ناب علوي مي‌دانند. ايراني را شيعه علي(ع) و حق‌طلب مي‌دانند. همان امامي که سفارش به نيکي و عدالت در کلامش موج مي‌زند و عاقبت اين ملت پشتيبان فرزند گرانقدرش مهدي موعود که روزي مي‌آيد خواهد بود.


ايران، سرزمين مردان و زنان بزرگ است سرزمين آريوبرزن، بزرگمهر، سلمان‌فارسي، ميثم تمار، يعقوب ليث صفاري، شيخ‌حسن‌جوري، شيخ‌ صفي‌‌الدين‌اردبيلي مؤسس حکومت شيعي، عباس ميرزا، اميرکبير، قائم‌مقام فراهاني، سيدجمال‌الدين اسدآبادي، شيخ فضل الله نوري، رئيس علي دلواري، ميرزا کوچک خان جنگلي، شهيدان باکري، همت، صياد‌ شيرازي فرمانده دلير عمليات مرصاد، شيرودي،‌کشوري و ديگر بزرگزادگان است.


ايران سرزمين رهبران بزرگ است. خميني کبير فاتح دژ استبداد و خامنه‌اي عزيز پرچمدار مبارزه با استکبار.

نمايش منشور کوروش در موزه ملي ايران فرصتي براي اصحاب رسانه و خبرنگاران حرفه‌اي حوزه ميراث فرهنگي است تا با بهره‌گيري از اين فرصت تاريخي گامي مهم در راستاي توسعه و اعتلاي فرهنگ و بينش تاريخي جامعه ايران بردارند.

پس بيائيد به جاي فرصت‌سوزي در کوران بحث‌هاي بيهوده، سبک و حاشيه‌اي با سياستي صحيح و پشتيباني سازمان ميراث فرهنگي در اين مسير بزرگ گام برداريم.

بحث‌ امانت گرفتن منشور کوروش و نمايش آن در موزه ملي ايران از سال‌ها قبل مطرح بوده است ليکن به صورت جدي بدان پرداخته نشده بود.

سازمان پس از نمايشگاه صفوي در موزه بريتانيا موضوع نمايش منشور کوروش در موزه ملي ايران را دستور کار خود قرار داد که در همين رابطه توافقاتي هم بعمل آمد.


اما به دلايلي که مطلعيد سال گذشته در اجراي آن وقفه ايجاد شد که اين وقفه منجر به بازنگري سازمان در روابط علمي و فرهنگي خود با موزه بريتانيا شد. در اين راستا براي مديريت و اجراي هر چه بهتر اين تصميم رئيس موزه ملي تغيير کرد.


تصميم‌ به بازنگري در روابط موجب شد مذاکراتي ميان رؤساي دو موزه ملي ايران و بريتانيا صورت پذيرد که حدود دو ماه قبل در سفر جناب آقاي مک‌گريگور و هيئت همراهشان به تهران قرارداد رسمي به نمايش گذاشتن منشور کوروش در موزه ملي ايران به امضاء رسيد و اما امروز شاهد نمايش منشور کوروش هستيم و شايد بتوان گفت براي اولين‌بار شاهد نمايش آثار ايراني ساير موزه‌هاي دنيا در ايران هستيم. /118

انتهای پیام/

کد خبر 1389062355