احياي تعدادي واحد صخره‌اي در ميمند

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، مهناز اشرفي مدير پروژه روستاي ميمند در جلسه کارگروه ميراث فرهنگي استان کرمان گفت:روستاي صخره ‌اي ميمند داراي ظرفيت‌ها و استعداد‌هاي زيادي در خصوص نوع معماري بکار رفته در آن است که مي‌تواند مانند روستاي کندوان در دنيا برگزيده شود.

وي با اشاره به اينکه روستاي ميمند با توجه به شرايط خاصي که دارد مي‌تواند در جهان عرض اندام کند، افزود: ما در يک فرصت يکساله و با فعاليت‌هاي مجدانه‌اي که اداره کل ميراث فرهنگي استان و فرمانداري شهرستان شهربابک دارد اميدواريم کارشناسان يونسکو طي سفري که به اين منطقه دارند اين اتفاق را رقم بزنند.

اشرفي تصريح کرد: با تعاملاتي که بين مسئولان شهرستان شهربابک و اداره کل ميراث فرهنگي استان کرمان در حال شکل گرفتن است نويد خوبي براي انجام فعاليت هاي مورد نظر ما در اين روستا است.

وي افزود: پروژه ميمند از سال 80 شروع به کار کرده و اگرچه با مشکلات زيادي مواجه بود و انتظارات زيادي از اين پروژه مي‌رفت اما توانستيم تا جايي که ممکن است پيش برويم و اميدواريم بار ديگر با تعامل و همکاري بتوانيم در پيشبرد روند کار گام برداريم.

اشرفي تصريح کرد: ميمند به علت بافت روستايي- تاريخي پيچيده اي که دارد اين زيستگاه را منطبق با منشورهاي بين المللي و موازين گردشگري پايدار کرده و مستلزم برنامه ريزي جدي مي‌باشد که گردشگري پايدار يکي از نقاط هدف در اين شهرستان است.

وي خاطرنشان کرد: در تلاش هستيم با تجربه اي که داريم کار را به صورت پايدار و ماندگار انجام دهيم.

اشرفي ادامه داد: بايد به صورت عميق، پايدار و علمي عمل کنيم و ساختار اجتماعي و اقتصادي اين روستا را در نظر بگيريم به طوريکه با ساخت تاسيسات گردشگري ساختار موجود اين روستاها را برهم نريزيم.

وي با بيان اينکه تمامي ارزش‌هاي اين منطقه را احيا و ارتقا مي دهيم، خاطرنشان کرد: يکي از ويژگي سايت‌هاي ميراثي اين است که بايد مداخلات با محيط همگون باشد، به طور مثال حمام عمومي موجود در اين روستا را از نظر پلان داخلي و نماي بيروني احيا کرده‌ايم.

اشرفي با اشاره به اينکه بايد آسفالت روستا سنگ‌چين شود،گفت: برخي موارد مورد نياز مانند مخابرات و ساختمان پست بايد با محيط همگون‌سازي و تيرهاي چراغ برق حذف شوند.

مدير پايگاه روستاي صخره‌اي ميمند بيان داشت: از ديگر اقداماتي که در اين روستا انجام گرفته مي توان به سيستم فاضلاب اشاره کرد که به سبک بي‌هوازي اجرا و تبديل به پساب قابل استفاده براي کشاورزي شده است.

وي با بيان اين مطلب که 374 واحد کنده شده صخره اي در ميمند وجود دارد که تعدادي از اين واحدها مورد احياء قرار گرفته و تبديل به واحدهاي اقامتي شده است تاکيد کرد: براي توزيع گردشگران وجلوگيري از فرسايش اين اثر دستکند در جهت ايجاد پارکينگ برآمديم که اميدوارم تا با تخصيص اعتبار دوباره پارکينگي ديگر را ايجاد کنيم.

وي گفت: اين منطقه سرزميني از گدازه‌هاي آتشفشاني مي باشد که از سنگ نرم‌تر و از خاک محکم‌تر است و به دوره زمين‌شناسي 2 تا 3 هزار سال قبل مي رسد.

اشرفي تصريح کرد: ويژگي خاص اين روستا کوچ سه مرحله‌اي آن است که نشانده تعامل موفق اين منطقه با طبيعت مي باشد.

وي افزود: به دنبال پايدارسازي زيرساختها وارتقاء ارزشها،آداب و سنت‌هاي ساکنان روستاي هستيم.

مدير پايگاه روستاي ميمند گفت: با توجه به ظرفيت ها وپتانسيل هايي که در اين منطقه وجود دارد به دنبال ايجاد موزه جانورشناسي و راه‌اندازي باغ گياهان هستيم و طرح‌هاي اضطراري و کوتاه مدت را نيزدر دستور کار داريم.

وي تصريح کرد: نشانه‌گذاري حريم اين منطقه که داراي 25 کيلومتر حصار طبيعي کوه مي باشد از فعاليت هايي مهمي است که بايد انجام گيرد.

اشرفي بيان داشت: طبق اعلام کارشناسان بايد آغل‌هاي دامپروري اطراف روستا ساماندهي شود و همچنين 25 کيلومتر حصارکشي از مصالح طبيعي روستا بايد در دستور کار قرار گيرد.

وي خاطرنشان کرد: در راستاي معرفي روستاي صخره‌اي ميمندهمايش بين‌المللي معماري دست‌کند و همچنين مسابقه طراحي مبلمان داخلي روستا و تابلوهاي راهنما از مواردي هستند که اميدوارم در هفته ميراث فرهنگي ( ارديبهشت ماه سال آينده) برگزار شوند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389062359