تفويض مجوزهاي کاوش به مديران استان‌ها

معاون رئيس جمهور در گفتگو با ميراث آريا(chtn) از تنظيم آئين‌نامه جديدي خبر داد که بر اساس آن، با هماهنگي پژوهشکده باستان‌شناسي، صدور مجوز کاوش‌هاي باستان‌شناسي به مديران استانها تفويض مي‌شود.

حميد بقايي در توضيح اين مطلب گفت: بر اين اساس، در ابتداي هر سال، مجوزهاي کاوش در محوطه‌هاي مورد نظر هر استان، با هماهنگي و موافقت پژوهشکده باستان‌شناسي صادر مي‌شود و پس از آن، به تدريج، با توجه به شرايط زماني، عمليات کاوش در محوطه‌هاي يادشده اجرا خواهد شد.

اين مقام مسوول تاکيد کرد: همچنين از اين پس، رونوشت مجوزهاي کاوش به رياست سازمان ميراث فرهنگي، پژوهشکده باستان‌شناسي، يگان حفاظت، استاندار، فرمانده نيروي انتظامي، فرماندار و حراست استان ارسال مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي افزود:با تفويض مجوزهاي کاوش به مديران استانها، بخشي از بودجه به استانها اختصاص مي‌يابد البته استان نيز در تخصيص بودجه مشارکت خواهد کرد. بنابراين شاهد تخصيص اعتبار مضاعف نيز خواهيم بود.

بقايي با اشاره به برخي از مشکلات اين حوزه مانند کمبود اعتبارات، مستندسازي و آماده نشدن نتايج کار بسياري از کاوش‌‌ها از اولويت‌گذاري و تعيين حداکثر پنج يا شش نقطه در کشور براي انجام عمليات کاوش خبر داد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي بر استفاده از توانايي و ظرفيت‌هاي دانشگاه‌هاي هر استان در حوزه باستان‌شناسي اشاره کرد و گفت: بنابر سياست‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، اولويت واگذاري کاوش به استان‌هاي داراي هيات علمي دانشگاهي با توان علمي بالاست، چنانچه استاني از اين توان و ظرفيت علمي و دانشگاهي بالا برخوردار نبود مي‌تواند از قابليت‌هاي مراکز دانشگاهي ساير استانها بهره گيرد.

بقايي، استفاده از ظرفيت و توان علمي دانشگاه‌ها در حوزه باستان‌شناسي را فرصتي براي ايجاد اشتغال و حضور بخش غير دولتي فعال عنوان کرد و بيان داشت: اگر چه اکنون اين فرايند به صورت غيرمتمرکز و پراکنده انجام مي‌شود اما با استفاده متمرکز و پررنگ از توان علمي دانشگاه‌ها تجربه و بار علمي اعضاي کاوش نيز افزايش خواهد يافت.

اين مقام مسوول بر لزوم بکارگيري فارغ‌التحصيلان رو به افزايش دانشگاه‌هاي دولتي و آزاد سراسر کشور در حوزه باستان‌شناسي اشاره و سازمان ميراث فرهنگي را مامن و مرکز اشتغال اين تعداد فارغ‌التحصيل باستان‌شناسي عنوان کرد.

وي با بيان اينکه پژوهشکده باستان‌شناسي، از اين پس، نقش نظارتي خواهد داشت تصريح کرد: شوراي هيات علمي پژوهشکده نيز از اين پس، ناظر بر اجراي پروژه‌ها خواهند بود و به صورت مسقيم درگير پروژه‌هاي کاوش نخواهند شد.

بقايي با اشاره به واگذاري کاوش يک سري محوطه‌هاي داراي جنبه ملي به پژوهشکده باستان‌شناسي بيان داشت: همچنين فعاليت در حوزه باستان‌شناسي قلمرو تمدني ايران، کشورهاي اطراف و همسايه نيز در زمره اهداف کاري پژوهشکده باستان‌شناسي اعلام شده است، البته الزاماً پژوهشکده باستان‌شناسي خود به تنهايي متولي اجراي اين مهم نخواهد بود بنابراين مي‌تواند براي اجراي فعاليت‌هاي مورد اشاره در قالب قرارداد با دانشگاه‌هاي داخلي همکاري کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389062745