وي تصريح کرد: در اين رابطه تفاهمنامهاي با بخش خصوصي در دست انجام است تا براي نخستينبار عکسهايي زيبا از طبيعت در حوزه تنوع زيستي تهيه کنيم که پيش از اين چنين اتفاقي نيفتاده بود؛ در اين رابطه از عکاسان برتر حوزه طبيعتگردي نيز دعوت به عمل آمده است.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به برخي اقدامات صورت گرفته در اين کميته از ابتداي تاسيس تا کنون بيان داشت: تدوين سند ملي طبيعتگردي با 13 استراتژي از جمله مديريت منابع طبيعي و آموزشي و تشکيل شوراي برنامهريزي آموزشي در کميته فوق از جمله اين اقدامات بود که برگزاري پنج همايش آموزشي تخصصي در زيرشاخههاي طبيعتگردي در تهران و پنج همايش در ديگر استانها خروجي آن به شمار ميروند.
فياضي همچنين متذکر شد: براي نخستينبار سيلابسهاي درسي طبيعتگردي تدوين شده است که گامي مهم در حوزه آموزش طبيعتگردي به شمار ميرود. علاوه بر اين دورههاي آموزشي براي تعدادي از راهنمايان محلي که محيط بانان محيط زيست بودند برگزار شد و اين افراد آموزشهاي لازم را ديدند.
وي در ادامه از برگزاري همايش آموزشي تخصصي پرندهنگري ياد کرد و افزود: در اين همايش 25 آبانماه به عنوان روز ملي پرندهنگري تعيين شد و در اين راستا نامهاي براي شوراي فرهنگ عمومي تنظيم شده است تا اين روز را به عنوان روز ملي در تقويم رسمي کشور به ثبت برسانيم.
دبير کميته ملي طبيعتگردي در بخشي ديگر افزود: بررسي 46 کشور جهان نشان داده است که ايران در طي سالهاي اخير جزء کشورهايي بوده که بيشترين فعاليت را در حوزه طبيعتگردي داشته است.
فياضي با بيان اينکه خروجي سند ملي طبيعتگردي 70 سايت با پنج اکولوژي مختلف را شامل ميشود، افزود: ما در حال حرکت به سمتي هستيم که مشکلات حوزه طبيعتگردي را بر طرف کنيم.
وي با اشاره به تدوين شيوهنامه و ضوابط ورود به طبيعت متذکر شد: به دستور رئيس سازمان ميراثفرهنگي اين شيوهنامه در کميته ملي طبيعتگردي تدوين شده است و چنانچه به تصويب سه سازمان ميراثفرهنگي، حفاظت محيط زيست و جنگلها، مراتع و آبخيزداري برسد پس از اين هيچ فعاليتي در عرضه طبيعي بدون اطلاع کميته ملي طبيعتگردي انجام نميشود.
اين مقام مسئول در کميته ملي طبيعتگردي در خاتمه متذکر شد: امسال به طور حتم بحثهاي سرمايهگذاري در اکوسيستمهاي تالاب، جنگل، ساحل و کوير را نهادينه ميکنيم.
/115
انتهای پیام/