بررسي تبادلات فرهنگي چين و ايران در سده 13و 14ميلادي

به گزارش ميراث آريا(chtn)باستان‌شناس چيني در نشست روابط تاريخي ايران و چين و چيني‌هاي سفيد و آبي دوره يوآن که در موزه ملي ايران برگزار شده‌بود، موزه ملي ايران را به دليل نگهداري و جمع آوري آثار بسيار گران بهايي از سلسله يوآن حائز اهميت عنوان کرد و گفت: آثار نگهداري شده در اين موزه از نظر علمي و تحقيقاتي از سوي محققين چيني و ديگر کشورها بسيار قابل توجه است.

Li hui bing با اشاره به روند توسعه اقتصاد و گسترش فعاليت‌هاي باستان شناسي و ارائه و توليد مدارک و اسناد ، بيان داشت: متأسفانه در زمينه ظروف چيني تاريخي در چين اطلاعات دقيقي موجود نيست.

وي علت سفر خود به ايران را مطالعه و ارزيابي آثار چيني موجود در موزه ملي ايران از دوره يوآن عنوان کرد و افزود: اين مطالعات به جنبه هاي متعدد و متوعي چون نقش و نگاره هاي ظروف، مواد استفاده شده در توليد اين محصول و مطالعات اوليه خواهد پرداخت.

وي با بيان اينکه مواد اوليه توليد اين چيني‌ها در منطقه کاشان ايران از گذشته بوده است، گفت: بازديد از اين مکان اطلاعات تازه و بسياري را در مورد ظروف چيني دوران يوآن به کاوشگران چيني و بين المللي خواهد داد.

اين مقام مسوول، مواد اوليه ظروف چيني دوره يوآن را دو نوع دانست و گفت: يک نوع مواد آن از خارج وارد کشور چين مي شده و نوع ديگر در خود چين بوده است.

به گفته اين باستان شناس؛ اميد است در اين مطالعات، دستاوردهايي در مورد مواد اوليه وارد شده از ايران به چين از زمان گذشته، بدست آيد که فرصتي براي بخش‌هاي مطالعات باستان شناسي چين به شمار مي‌رود.

وي با اشاره به انجام تحقيقاتي در مورد آرايش و ترکيبات اين ظروف از نظر نقش و نگاره ها، يادآور شد: نقش و نگاره هاي حاشيه هاي ظروف چيني از عمارت هايي چون مسجد در ايران و آنچه در سلسله يوآن ديده مي‌شود بسيار مشابه است.

اين کارشناس با اشاره به برگزاري محافل علمي در مورد اين موضوع، بيان داشت: احتمال مي رود کارگران، اين بخش از صنعت را از ايران به چين آورده اند و آن‌را آموزش داده‌اند.

وي يادآور شد: مشاهده اين طرح هاي از مساجد علاوه بر اثبات وجود ارتباط تنگاتنگ بين مساجد و ظروف چيني از سلله يوآن، حکايت از ارتباط تنگاتنگ بين ظروف سمبليک بين دوران يوآن و ارتباط قوي فرهنگي چين با بخش‌هاي ايران دارد.

لي با بيان اين‌که طرح هايي ياد شده در ظروف چيني يک سند کاملي از وجود ارتباطي بين بخش هاي کارگر بين مردم ايران و چين است، گفت: اين اثر ارزشمند و فرهنگي قديم بين دو کشور حتي در گروه هاي کارگري يک پايه و اساس در ايجاد توسعه روابط دو جانبه بين دو کشور از قديم بوده که تا آينده نيز ادامه خواهد داشت./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389070369