ابوالفضل قارايف با بحث و گفتگو در مورد روابط بين ايران و آذربايجان، توسعه روابط گردشگري بين دو کشور و توسعه همکاري شرکتهاي گردشگري و مسائل تاريخي، غناي دين اسلام در اين نشست، گفت: هماکنون در راستاي مذاکرات و برنامهريزيهاي انجام شده در مورد برنامههاي فرهنگي مدنظر، نماينده رسانه ها، هنرمندان و 65 هيأت عازم ايران شدند.
وي با اشاره به انجام مذاکرات و قوانين در مورد مناطق آزاد تجاري آذربايجان و تصويب آن از سوي مجلس ملي آذربايجان، گفت: اولين منطقه آزاد تجاري در جمهوري آذربايجان از باکو آغاز و تا خط بين المللي درياي ادامه دارد.
وي اضافه کرد: منطقه آزاد آذربايجان در مجاورت دريا مي تواند علاوه بر سهيم بودن در ارتقاء همکاري هاي اقتصادي و توانمندي امکانات در ديگر عرصه ها نيز در منطقه آزاد تجاري همکاري داشته باشد.
اين مقام مسوول با اشاره به برنامه ريزي هاي توسعه گردشگري در منطقه آزاد و همکاري هاي شرکت خصوصي بدون پرداخت ماليات در اين منطقه توسط وزارت خانه جمهوري آذربايجان، افزود: هم اکنون اين مباحت در مجلس جمهوري آذربايجان در مرحله مذاکره است.
وي با بيان اينکه بخش عمده اي از خط راه آهن قزوين به آستارا مربوط به ايران و فقط 18 کيلومتر آن مربوط به آذبايجان است، افزود: در صورت پيگيري اين پرونده به صورت جدي توسط کشور ايران، جمهوري آذربايجان نيز با جديت به مذاکره و حل مشکلات موجود خواهد پرداخت.
قارايف گردشگري آذربايجان را همانند گردشگري کشور ايران نيازمند سرمايه گذاري دانست و گفت: در نمايشگاه بين المللي گردشگري که ماه آپريل سال آينده در جمهوري آذربايجان برگزار ميشود به مسائل مربوط به سرمايه گذاريهاي متقابل پرداخته خواهد شد.
به گفته اين مقام مسوول؛ حل مشکلات شرکتهاي گردشگري بين دو کشور علاوه بر سرمايه گذاري نيازمند سازماندهي ، مديريت، حمايت، طرح پيشنهادها و انتقال تجارب است.
وي تشکيل يک گروه کاري بين دو وزارت خانه به منظور نظارت بر مشکلات گردشگري بين دو کشور را پيشنهاد کرد و گفت: در اين راستا ميتوان شرکتهاي را در مورد گردشگري مذهبي و معنوي معرفي و توسعه داد.
اين مقام مسوول ايجاد پروازهاي متعدد و توسعه راه نقليه دريايي، ارتباطات و ترانزيت را در توسعه روابط گردشگري بين دو کشور بسيار موثر عنوان کرد و در ادامه به همکاري هاي بين دو کشور، تبادل اطلاعات و تجربيات در مورد حفظ و بازسازي ميراث فرهنگي و حفاري هاي باستان شناسي براساس توافق نامههايي تأکيد کرد.
وي با بيان اينکه ثبت عيد نوروز به عنوان عيد مشترک بين دو کشور، تاريخ، علايق، پيوندها و فرهنگ مشترک اين دو کشور را نشان مي دهد، مسائل عرفاني دو کشور در زمينه موسيقي و عاشيق آذربايجان در ايران و موسيقي مغان را عناصر متحدکننده تاريخ، فرهنگ و تمدن دو کشور عنوان کرد.
قارايف براي همکاري در رابطه با تبادل اطلاعات فرهنگي در چهارچوب گردشگري جهاني به منظور شناسايي و بازديد از اماکن تاريخي و ديني اعلام آمادگي کرد و يادآور شد: ارتقاء حوزه فرهنگي و گردشگري بين دو کشور ايران و آذربايجان، فرصت بزرگ گردشگري و فرهنگي را براي ديگر کشورهاي جهان مهيا خواهد کرد.
گفتني است: هيأتي متشکل از نظام جعفر اف رئيس کميسيون فرهنگي مجلس آذربايجان، سروان ابراهيم اف وزير گردشگري و فرهنگي نخجوان، فرهاد خليل اف رئيس اتحاديه نقاشان آذربايجان، ابراهيم اف معاون انجمن نقاشان آذربايجان و جمعي ديگر وزير فرهنگ آذربايجان را در اين ديدار همراهي ميکردند. /119
انتهای پیام/