تورچه ژوله با اشاره به ارتباط و انطباق بسيار مناسب بين جغرافياي تاريخي فرش ايران با جغرافياي گردشگري، گفت: جغرافياي فرش ايران با جغرافياي سياسي کشورمان انطباقي ندارد چرا که وسعت جغرافيايي فرش ايران بسيار وسيعتر است .
وي اضافه کرد: به طور تصادفي بسياري از مراکز گردشگري ايران چون شهر کاشان، منطقه شهر سوخته سيستان و بلوچستان، کرمان، تبريز، خوي و مشهد داراي نشانههاي قوي از جغرافياي تاريخي فرش ايران هستند.
وي با اشاره به قرار گرفتن بخش عمده اي از تاريخ فرش ايران در مناطق يادشده، بيان داشت: گردشگران خارجي با بازديد از مناطق ياد شده مي توانند اطلاعاتي در مورد تاريخ فرش ايران کسب کنند.
تورچه ژوله جذاب ترين بخش جاذبههاي گردشگري ايران با موضوع فرش براي گردشگران خارجي را بخش تاريخ عنوان کرد و در ادامه برگزاري تورهايي براي عموم مردم در قالب جاذبههاي ديداري صرف و پرواضح ازجمله بازديد از بازار فرش، کارگاه هاي رنگرزي را خواستار شد.
وي خواستار برگزاري کارگاههاي آموزشي براي مديران شرکت آژانسهاي گردشگري و راهنمايان تور شد و گفت: همچنين اقداماتي در زمينه تهيه پوستر هاي تخصصي در رابطه با تاريخ فرش ايران به منظور اهدا به گردشگران پيش بيني شده است.
به گفته اين کارشناس؛ اطلاع راهنمايان تور از مطالبي چون استفاده از گياه روناس به عنوان مواد اوليه رنگرزي فرش و همچنين در خوراک و مراسم بافندگان فرش، مي تواند براي گردشگران جذاب باشد.
وي با بيان اينکه در شهر سوخته 26 نوع تکنيک بافندگي براي پارچه، زيرانداز و رو انداز موجود است، يادآور شد: آثار و بقاياي اين آثار يافت و تکنيکهاي آنها نيز مشخص شده است.
اين کارشناس فرش با اشاره به يافت دوکهاي سنگي، فلزي و چوبي در تمام نقاط ايران چون شهر کاشان، سيستان و زيويه کردستان، گفت: اين يافته ها و جاذبه ها ميتواند در توسعه گردشگري موثر باشد.
تورچه ژوله به تصاويري از قلابهاي بافندگي مربوط به هزاره دوم و سوم پيش از ميلاد اشاره کرد و گفت: مجموعه اين تصاوير با چاپ در قالب يک کتاب، همچنين به صورت مجموعه پوسترهاي در دو نوع ويژه متخصصان فرش و گردشگران تهيه خواهد شد./119
انتهای پیام/