قالي منقوش به اشعار لسان‌الغيب در موزه فرش ايران

مدير موزه فرش ايران از نمايش فرشي به مناسبت بزرگداشت روز حافظ به ابعاد 45/3 در 71/2 متر خبر داد و گفت:طرح و نقش گرفت و گير سيمرغ و اژدها به سبک مکتب هنري هرات ( دوره اول تيموريان) نمادي از قدرت، ثروت و معنويت همراه با گلهاي شاه عباسي و حاشيه اصلي و پهن‌تر داراي کتيبه‌هايي منقوش به برخي از اشعار ديوان قديمي حافظ است.

پرويز اسکندرپور خرمي، زمينه اين قالي را هشت ضلعي و پوشيده از گلهاي شاه عباسي و اسليمي‌هاي سياه دانست و افزود:در مرکز قالي نقش و نبرد اژدها به عنوان سمبل نفس و سيمرغ به عنوان مرغ سعادت وارستگي به تصوير کشيده شده است.

اين کارشناس هنري؛ حاشيه فرعي اين فرش را منقوش به ادعيه مبارکه عنوان کرد و افزود: رج شماره اين فرش، بيش از 35 رج و داراي رنگ زمينه کرم، حاشيه سورمه‌اي، جنس نخ و پشم از نوع گره متقارن است.

وي شيرازه اين فرش را تخت مصنوعي و جنس پود را از نخ و جنس پرز را از پشم اعلام کرد و رنگ‌هاي بکار برده شده در اين فرش را آبي سير و روشن، قهوه‌اي، سورمه‌اي، صورتي، زرد، لاکي و خاکستري توصيف کرد.

اين مقام مسوول حاشيه اين قالي را داراي دو رديف يکي با آيات قرآني و ادعيه و ديگري با شاعار حافظ مزين شده عنوان کرد و افزود: شکل هندسي غير معمول قالي و بافت آيات قرآني بر روي رديف حاشيه احتمالاً بيانگر اين موضوع است که اين قالي براي مفروش کردن مکاني مقدس بافته شده و بر روي آن پا نمي‌گذاشتند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389072111