يدالله پرمون، مطرح شدن پنج پرونده ميراث معنوي از سوي ايران و اتخاذ تصميم در مورد آن را جنبه مهم ديگر اين اجلاس عنوان کرد و گفت: اين پنج پرونده ثبتي دربرگيرنده موسيقي بخشهاي خراسان، تعزيه، آئين زورخانهاي و پهلواني، مهارتهاي بافت فرش فارس و مهارتهاي بافت فرش کاشان است.
وي آخرين تحولات اتفاق افتاده در اين رابطه را ارسال پيش نويس احکام ثبتي از سوي دبيرخانه ميراث ناملموس بيان کرد و گفت: پيش نويس احکام ثبتي توصيف مختصري از پرونده ارسالي ايران را ارائه ميکند.
اين مقام مسوول افزود: پس از اصلاح پاراگرافهاي ارسالي ، اين پيشنويس دوباره به دبيرخانه ميراث ناملموس بازگشت و هم اکنون اعلام وصول نيز شده است.
به گفته اين مقام مسوول؛ در اين اجلاس، پروندههاي ارسال شده توسط ديگر کشورها نيز از نظر نقاد هيأت ايراني خواهد گذشت.
وي با اشاره به ارسال 13 پرونده ديگر به دبيرخانه ميراث معنوي يونسکو به منظور ثبت جهاني در سال آينده، بيان داشت: 9 پرونده از اين 13 پرونده به منظور ثبت در فهرست نمونه ميراث معنوي و 4 پرونده آن نيز در راستاي طرح ثبت ميراث معنوي در حوزه راه ابريشم تهيه شده است.
پرمون 9 پرونده مربوط به فهرست نمونه ميراث معنوي را دربرگيرنده موسيقي اقوام ايراني، آئين هاي باران خواهي در ايران، دانش سنتي کشاورزي در ايران، دانش سنتي معماري در ايران، آئين هاي ازدواج اقوام ايراني، دانش ها و آئين هاي پخت نان در ايران و طب سنتي ايران، فن آوري لباس اقوام ايراني و مراسم قالي شويان مشهد اردهال عنوان کرد.
وي چهار پرونده مربوط به راه ابريشم را فن فيروزه تراشي، ابريشم کشي و ابريشم بافي، مسيريابي در حوزه راه ابريشم و چاپ کلاغهاي برشمرد و گفت: پيش از شکل گيري مراودتهاي ايران با چين، کشورمان داراي شبکه غني از راهها بود و تمام امپراطوري باستاني ايران از اين شبکه راهها استفاده ميکردند.
اين مقام مسوول پروندههاي ارسال شده در حوزه راه ابريشم را صنعتي تأثير گذار در دنيا توصيف کرد و افزود: ايران اين صنعتها را به کشورهاي ديگر عرضه کرده و هيچگاه نقش وارد کننده و گيرنده را ايفا نکرده است.
وي يادآور شد: همچنين به همراه هر پرونده، فيلمي 10 دقيقهاي همراه با گويندگي، قطعات عکس مورد نياز، مستندات، نقشه، کتاب و... نيز ارسال شد./119
انتهای پیام/