وي گفت: اين پروژه شامل حفاري و آوار برداري براي شناخت و دستيابي فضاي معماري آسياب، شناسايي مسيرهاي آبرساني، بررسي امکان آبرساني مجدد به آسياب، تخليه نخالههاي انباشته شده طي ساليان متمادي، بررسي نحوه عملکرد آسياب، تعيين قدمت آسياب، تکميل اطلاعات پرونده ثبتي اثر و ... بوده است.
رضايي با اشاره به اينکه از نکات مثبت برنامه احياء اين اثر، مشارکتي بودن آن است گفت: اين بنا با مشارکت دانشگاه يزد و اداره کل ميراثفرهنگي صنايعدستي و گردشگري احياء خواهد شد.
وي گفت: طبق برنامهريزي انجام شده اين اثر به منظور راه اندازي مجدد آن به همان سبک قديم احياء خواهد شد.
سرپرست اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري افزود: به لحاظ احياء اين آسياب به شکل ابتدايي، اين آسياب در آينده براي معرفي به دانشجويان و علاقمندان و همچنين آشنايي جوانان با نحوه عملکرد آسيابهاي آبي حائز اهميت خواهد بود.
رضايي گفت: بسياري از علوم و قوانين مهم رشتههاي مختلف دانشگاهي، بخصوص مکانيک سيالات و ... دانسته و يا ندانسته در ساخت يک آسياب آبي توسط پيشينيان ما بکار گرفته شدهاند.
وي اظهار اميدواري کرد: اين آسياب پس از اتمام کار مرمت و احياء آن بتواند شروعي براي احياء ساير فضاهاي تاريخي با مشارکت مالکين آن و بخصوص مشارکت نهادهاي علمي و دانشگاهي شود .
وي افزود: قطعا مشاهده امثال اين بناها توسط نسل جوان مايه اطلاع آنها از ذوق و هنر، سليقه و سختکوشي گذشتگان خود، مباهات و افزايش غرور و افتخار ملي آنها خواهد شد.
شايان ذکر است اين آسياب در نزديکي هتل ارگ يزد(در حال احداث) در محدوده جنوب شهر يزد واقع شده است. قدمت اين بنا به دوره قاجاري بر ميگردد و به شماره 6546 در تاريخ 7/7/1381 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
/104
انتهای پیام/