حسين دباغ افزود: عمليات و برنامه هاي مرمتي و حفاظتي و بازسازي ساختمان جنوبي بنا درسال 1388و با اعتبار حدود250 ميليون ريال انجام شد که شامل برچيدن بخشهاي آسيب ديده و مرمت و استحکام بخشي سقف و پوشش و جرزها و اندودهاي بنا، برچيدن بخشهاي الحاقي و احياي لايه ها و بخشهاي تاريخي بنا، اجراي زير زمين در طبقه همکف ضلع غربي ساختمان جنوبي ،ساخت درهاي چوبي بنا مطابق با الگوه هاي قديمي، کفسازي داخلي ، اجراي زير سازي بدنه هاي داخلي با گچ خاک و ... است.
وي تصريح کرد: در سال 1389 نيز ادامه مرمت ساختمان جنوبي بنا در حال انجام است که شامل اجراي زير ساختهاي تاسيسات الکتريکي و مکانيکي ، مرمت تيرو تخته هاي چوبي کف اتاقها ، اجراي رنگ آميزي درهاي چوبي ، اجراي سفيدکاري ، بندکشي جرزهاي آجري و ... است .
اين کارشناس خاطر نشان کرد: اين بنا در تملک اداره کل ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان گلستان و داراي کاربري اداري و به عنوان پايگاه پژوهشي ديوار بزرگ گرگان در حال بهره برداري است.
دباغ يادآور شد: خانه مفيديان از آثار مربوط به دوره قاجاريه است که در بافت قديم گرگان ، خيابان سرخواجه، خيابان هفت دستگاه ، محله شازده قاسم قراردارد.
وي به خصوصيات اين بنا اشاره کردو ادامه داد: خانه مفيديان شامل سه ساختمان با سازه آجري و بندکشي شده و اندود گچي است.
ساختمان اصلي مجموعه درجنوب وساختمان خدمه و مطبخ در شرق به صورت دو طبقه و ساختمان شمالي به صورت يک طبقه و داراي پوشش شيرواني با چوب وسفال اجرا شده است و ساختمان جنوبي داراي سه وچهاردري هاي چوبي است که بخشهايي از طبقه همکف در دوره پهلوي تغيير کرده است.
درزيرکنسول شيرواني اين بخش از مجموعه کتيبه هايي با خط نستعليق و نسخ شامل آيات و وروايات و اشعار و... نوشته شده است. قسمتي ازطبقه همکف ساختمان جنوبي خالي و به صورت انباري است و سردابه مجموعه در زيراتاق وسط درساختمان شمالي واقع شده است. حياط آن آجر فرش و داراي گل باغچه ،حوض و کانال آبرو است.
/104
انتهای پیام/