بزرگراه، مدفن شاهزاده شش هزار ساله

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ به گفته يکي از اعضاي تيم، کاوش‌هاي باستان‌شناسي در اين منطقه در ابتدا براي يافتن نشانه‌ها و يافته‌هايي از سکونتگاه‌هاي دوره ميانسنگي صورت گرفت، اما کشف اين مقبره‌، فرضيات جديدي مبني بر وجود آثار متعلق به دوره‌هايي بسيار دورتر از انتظار را نيز به وجود آورد.

طبق گزارشات به دست آمده، باستان‌شناسان در ابتدا تبري مسي متعلق به عصر برنز کشف کردند. و در کاوش‌هاي بعدي آثاري همچون زيورآلات مسي مانند دو گوشواره، يک گردنبند و پنج کوزه که شامل يک گلدان و چهار جام بود نيز کشف شد.

به گفته باستان‌شناسان، اشيا ديگري مانند چند سرنيزه و ده‌ها وسيله ‌اتش زا به همراه استخوان حيوانات نيز به دست آمد که به احتمال فراوان در صف هدايايي که مخصوص مراسم کفن و دفن بودند، قرار مي‌گرفتند.

از برجسته‌ترين اکتشافات اين منطقه، کشف بقايايي از يک قبر بود که اسکلت مردي با قدمت شش هزار سال در آن قرار داشت. دانشمندان با اشاره به طرز قرار گرفتن جسد داخل قبر که به پهلوي سمت راست خوابانده شده بود اعلام کردند،‌اين گونه دفن کردن اجساد براي نخستين بار در عصر حجر آغاز و در عصر مس فراگير و در اوايل عصر برنز در حدود چهار هزار سال پيش از ميلاد به اوج رسيد.

باستان‌شناسان در نظر دارند زيور آلات،‌ابزار آلات و تمام اشيايي را که در اين کاوش از قبر شاهزاده جوان خارج ساختند را پس از بررسي‌ها تکميلي سال آينده در موزه همين شهر به نمايش بگذارند./109

انتهای پیام/

کد خبر 138907304