ولي جهاني افزود:مطالعات پژوهشي اين شهر تاريخي در فصل اخير از بيست و پنجم شهريور ماه آغاز و تا اول ماه جاري ادامه داشت.
وي خاطرنشان کرد:در اين فصل ما موفق شديم بقاياي يک مسجد قديمي را که سالهاي سال است به دنبال آن بوديم شناسايي و کشف کنيم که البته قدمت آن مربوط به دوره صفويه است.
جهاني ادامه داد:اين مسجد قديمي در فاصله 300 متري ضلع شرقي حمام شماره (2) و 250 متري ضلع جنوب شرقي حمام شماره (1) و در مرکز شهر تاريخي گسکر قرار دارد.
سرپرست هيات باستان شناسي کاوش اين شهر تاريخي گفت:مصالح اين مسجد قديمي از قلوه سنگ و خشت و آجر بوده و در ازارههاي اين بنا کاشيهايي به رنگ هاي مختلف به کار رفته است.
وي اظهار داشت:در ضلع جنوبي اين مسجد تاريخي بقايايي از سازههاي آجري مشهود است که به عنوان وضوخانه استفاده ميشد که داراي حوض آب نيز مي باشد و در جنب آن پايهاي از ستونها قابل رويت هستند.
جهاني خاطرنشان کرد:بر اساس گمانه زنيهايي که در محدوده حمام شماره 2 گسکر صورت گرفته بقايايي از کاشيهاي رنگي و کفهاي آجر فرش الحاقي مشاهده شده که نشان ميدهد حمام شماره 2 گسکر که در ضلع جنوبي شهر تاريخي گسکر واقع شده با مساحتي بيش از 400 متر مربع يکي از قديميترين حمامهاي استان گيلان محسوب ميشده و در ازارههاي آن از کاشيهاي رنگي استفاده شده و عمده ترين مصالح آن آجر، ساروج،تنپوشه و قلوه سنگ است.
سرپرست هيات باستان شناسي کاوش شهر تاريخي گسکر ادامه داد:جهت دستيابي به اطلاعات بيشتر و دقيقتر از اين بناي تاريخي بايد منتظر کاوشهاي باستان شناسي در فصول آتي باشيم.
وي تصريح کرد: کاوشها در ضلع جنوب شرقي منجر به پيدا شدن سازههاي پي منازل مسکوني و کشف سکههايي از جنس فلوس(مس) که در روي برخي سکهها نوشته فلوس حک شده است، گرديد./117
انتهای پیام/