ناهيد زيبائي انواع بافت فرسوده را به چهار دسته تقسيم کرد و گفت: برخي از بافتها داراي قطعات کوچک تفکيکي ريزدانه با راههاي نامنظم و غيرکارآمد و برخي ديگر داراي پيشينه روستايي با مشکلات حقوقي، مالکيتي و ثبتي است.
وي انواع ديگر بافتها را بافت به وجود آمده در اثر حاشيه نشيني با کيفيت کالبدي و عملکردي نامناسب و بافتهايي با ارزش تاريخي و فرهنگي معرفي کرد.
زيبائي از عوامل فرسودگي بافتهاي فرسوده به فرسودگي کالبد، دسترسي نداشتن به درون بافت، نبود تأسيسات زيربنايي مناسب، مشکلات زيست محيطي و بالا بودن حجم آلودگي، کمبود امکانات گذراندن اوقات فراغت، فقر و محروميت و آسيب پذيري در برابر زلزله اشاره کرد.
وي اضافه کرد: مالکين قطعات واقع در بافتهاي فرسوده مصوب شورايعالي شهرسازي و معماري ايران ميتوانند از تسهيلات و معافيتهاي پيش بيني شده چون تراکم تشويقي، تسهيلات بانکي و معافيت از پرداخت عوارض به منظور نوسازي ساختمان مسکوني استفاده کنند.
اين کارشناس ارشد معماري در ادامه به توضيح انواع روشهاي مداخله در بافتهاي فرسوده توسط دولت و شهرداري، مديريت اجرايي در نوسازي بافتهاي فرسوده توسط سازمان نوسازي و اصول رايج در بازسازي بافتهاي فرسوده توسط سازمانهاي مربوطه پرداخت./119
انتهای پیام/