تحقيقات باستانشناسان نشان داده است، در خانه روميها نيز همانند خانههاي عصر جديد که سيستم گرمايي رادياتورها براي حفط گرما در زير پنجرهها تعبيه ميشود، از سيستم گرمايش زير کف استفاده ميکردند که بسيار راحتتر بوده و از نظر علمي نيز پيشرفته بوده است.
همچنين آب آشاميدني و شستشوي روميها مجزا از يکديگر بوده و خانهها به شکلي بنا ميشدند که استفاده و بهره گيري از دماي محيط در آن به نحوي مطلوب صورت پذيرد. اتاقهاي پذيرايي به سمت جنوب يا جنوب غرب قرار داشت تا از نور خورشيد نهايت استفاده را ببرند.
روميها از سفرههاي آب زيرزميني براي آوردن آب چشمهها به شهر بهره برده و همچنين مخازني براي جمع آوري آب باران ايجاد کرده بودند.
اندرو ويلسون، باستانشناس دانشگاه آکسفورد با بيان اينکه روميها به مردم امروز تخيلي تر بودن و استفاده بهينه از انرژي را ياد داده اند افزود: آنها استفاده از آب و گرما در اطراف خانههاي خود را بهتر از امروزيها انجام ميدادندو در بازيافت کالاها نيز از تبحر بالايي برخوردار بودند.
گفتني است روميان خانههاي متروکه خود را تخريب کرده و از مواد فلزي موجود در آنها وسايلي جديد ساخته و همچنين ظروف سفالي به دست آمده را براي مصارفي همچون محکم کردن ديواره منابع آب شکسته و خرد ميکردند./109
انتهای پیام/