وي با اشاره به کارگاه صنايعدستي بافق، بن مايه اصلي صنايعدستي اين شهرستان را وابسته به نخل دانست و گفت: با توجه به کاربرد بسيار صنايعدستي بافق در زندگي روزمره کنوني انسانها، نقش آن در رونق روزافزون اقتصاد قابل توجه است.
رضائي ادامه داد: براساس مطالعات امکان سنجي، ميدان خان عنوان يک عرصه فرهنگي و تاريخي، گزينه بسيار مهمي در راه اندازي بازارچه صنايعدستي اين شهرستان است که بايد نسبت به مرمت و احياي اين ميدان تاريخي به صورت مشارکتي با بخش خصوصي و شهرداري همکاري کنيم.
اين مقام مسئول با اشاره به بازديد از بناي امامزاده عبدالله واقع در شهرستان بافق، 120 کيلومتري جنوب شرقي يزد و مشخصات منحصر به فرد اين بنا ازجمله کاشي کاري، تزئينات نقاشي ملاحسن نقاش باشي، گچ بري و کتيبههاي اين بنا، گفت: هم اکنون توسعه صحن اين بقعه در دستور کار قرار دارد.
وي اين بقعه را مربوط به قرن سوم هجري قمري معرفي کرد و بيان داشت: صاحب نظران معتقدند که اين بنا را از روي نقشهها و طرحهاي پيش از اسلام ساختهاند.
رضايي با بيان اينکه مسجد جامع شهرستان بافق از مساجد دوره صفويه و داراي دو بخش تابستانه و زمستانه با شبستان، بادگيرهاي بزرگ و هشتي بزرگ است، افزود: اين مسجد هم اکنون در حال مرمت است.
وي با اشاره به ساخته شدن قلعه باقرآباد به دستور عبدالرحيم بافقي در سال 1225 هجري قمري با مصالح خشت و گل، يادآور شد: مرمتهاي اين قلعه انجام شده و آماده بهره براداري و واگذاري به بخش خصوصي است.
اين مقام مسئول با اشاره به آغاز محور گردشگري يزد به بافق از مسجد کهن و کم نظير فهرج و گذر از بناهاي تاريخي و کويرهاي زيبا، گفت: اين مسير ميتواند به پارک زيباي آهنشهر با وسعت بالاي 20 هکتار و نخلهاي کهن ختم شود.
وي به قابليت مناسب شهرستان بافق و برخي از شهرستانهاي استان در جذب تورهاي کويرنوردي اشاره کرد و استفاده از جاذبههاي کوير براي رونق بيشتر صنعت گردشگري استان را بسيار ضروروي دانست.
رضايي کل مساحت سه استان شمالي کشور را کمتر از 60 هزار کيلومتر مربع توصيف کرد و افزود: درحالي که مساحت کويرهاي ايران نزديک به شش برابر اين مقدار بوده و بخش قابل ملاحظهاي از آن نيز متعلق به استان يزد است.
وي با بيان اينکه پتانسيل جذب گردشگر در کويرهاي يزد کمتر از جنگلهاي شمال ايران نيست، اظهارداشت: بسياري از سياحان و جهانگردان جهان کويرهاي ايران را مناطقي متفاوت و زنده توصيف کردهاند.
مدير کل ميراث فرهنگي استان يزد با اشاره به ويژگيهاي متفاوت سرمايه گذاري در کوير براي جذب و توسعه گردشگر، سرمايه گذاري در حوزه گردشگري در مناطق کويري را از چندين نظر حائز اهميت دانست.
وي کوير و کويرنوردي را يکي از شاخههاي پرجاذبه و مهم اکوتوريسم عنوان کرد و گفت: براساس پيش بينيهاي سازمان جهاني جهانگردي(UNWTO) در دهههاي آينده، شاهد افزايش 30 درصدي اکوتوريسم خواهيم بود.
رضايي استفاده از انرژيهاي نو بويژه انرژي خورشيدي در تأمين انرژي براي تأسيسات گردشگري را بسيار تأثير گذار در توسعه پايدار و تحصيل ارزش افزوده بيان کرد و از شرايط مناسب ديگر سرمايه گذاري در کوير به منظور توسعه گردشگري به رابطه زيبايي کوير و آسمان، رصد ستارگان و اجرام آسماني در شبهاي کوير به عنوان زيباترين و معنويترين عامل براي جذب گردشگر اشاره کرد./119
انتهای پیام/