CHTN به عنوان خبرگزاري گردشگري کشورهاي اسلامي مطرح مي‌شود

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) شهباز يزداني؛ قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري در امور بين‌الملل در نشست رسانه‌اي هفتمين اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي گفت: اين اجلاس از تاريخ 7 لغايت 9 آذرماه برگزار مي‌شود که 2 روز نخست آن به اجلاس هيات‌هاي کارشناسان سازمان گردشگري کشورهاي اسلامي تعلق دارد و روز نهم با حضور وزراي گردشگري برگزار مي‌شود.

وي تصريح کرد: اين اجلاس هر 2 سال يکبار با حضور وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي، نهادها و موسسات وابسته به سازمان کنفرانس اسلامي برگزار مي‌شود.

يزداني سازمان کنفرانس اسلامي را از بازوهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه روابط سياسي دانست و افزود: از آنجا که بسياري از طرح‌هاي خود را در حوزه روابط بين‌الملل از طريق سازمان کنفرانس اسلامي پيگيري مي‌کنيم بنابراين حضور وزراي گردشگري اين سازمان در کشور براي ما بسيار حائز اهميت است.

وي با بيان اينکه رويکرد گردشگري جمهوري اسلامي ايران فرهنگي و مذهبي است، گفت: عمده کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي تمايل دارند در ارتباط با جمهوري اسلامي ايران مباحث گردشگري به شکل تخصصي پيگيري شود؛ در اين راستا اين اجلاس مي‌تواند در راستاي ارتقاي روابط گردشگري با کشورهاي هدف بسيار موثر باشد.

يزداني افزود: اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي نخستين‌بار در سال 2000 به ميزباني جمهوري اسلامي ايران در شهر اصفهان برگزار شد و در دوره‌هاي بعد کشورهاي مالزي، عربستان، سنگال، آذربايجان و سوريه ميزباني اين اجلاس را بر عهده داشتند.

وي اظهار داشت: تدوين سياست‌هاي گردشگري کشورهاي اسلامي، پيگيري اقدامات به عمل آمده توسط کشورهاي عضو، اجرايي کردن سند چارچوب توسعه همکاري‌هاي گردشگري ميان کشورهاي اسلامي تنظيم شده براي سال‌هاي 2008 تا 2018 و پيگيري قطع‌نامه‌هايي که در حوزه گردشگري کشورهاي اسلامي در اجلاس‌هاي پيشين صادر شده است در هفتمين اجلاس مورد پيگيري و بازنگري قرار خواهند گرفت.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث‌فرهنگي با بيان اينکه اين اجلاس فرصت بسيار مناسبي براي زمينه‌سازي و ايجاد همکاري‌هاي مشترک از طريق منابع سازمان کنفرانس اسلامي از جمله بانک توسعه اسلامي است، اظهار داشت: اجراي پروژه‌ها و طرح‌هاي پيشنهادي کشور در سطح بين‌المللي نيز مي‌تواند در اين اجلاس بسيار مورد توجه قرار گيرد تا بتوانيم سطح همکاري‌هاي خود را ارتقا ببخشيم.

وي با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران رياست هفتمين اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي را بر عهده دارد، گفت: طرح‌ها و پيشنهادات جامعي را به منظور ارائه به اعضاي سازمان کنفرانس اسلامي تهيه کرده‌ايم که در راستاي نظرسنجي ميان کشورهاي عضو توزيع شده است.

يزداني تاکيد کرد: در اين اجلاس جمهوري اسلامي ايران به عنوان نقطه اصلي تماس در بحث آموزش و پژوهش گردشگري قرار گرفته است و در کنار ايران کشورهاي اندونزي و مالزي قرار دارند و گزارش خود را در اين رابطه ارائه خواهند داد.

وي با اشاره به حضور وزرا و کارشناسان ارشد 57 کشور اسلامي در اين کنفرانس متذکر شد: سازمان کنفرانس اسلامي داراي چهار موسسه و ارگان وابسته، چهار سازمان تخصصي وابسته و سه موسسه وابسته است که در نشست‌هاي تخصصي به ارائه نظرات و پيشنهادات خود مي‌پردازند.

به گفته يزداني مرکز تحقيقات تاريخ، فرهنگ و هنر اسلامي، مرکز آموزش و پژوهش‌هاي آماري، اقتصادي و اجتماعي کشورهاي اسلامي و مرکز اسلامي توسعه تجارت از مراکز وابسته به سازمان کنفرانس اسلامي است.

قائم مقام سازمان ميراث‌فرهنگي در امور بين‌الملل همچنين خاطرنشان کرد: تعهدات اجلاس‌هاي پيشين در هفتمين اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي اسلامي مورد اشاره قرار خواهد گرفت.

وي در رابطه با دستاوردهاي اجلاس‌هاي پيشين گفت: از عمده‌ترين موضوعاتي که در اجلاس‌هاي پيشين متعهد به اجراي آنها شديم، اينکه نخستين خبرگزاري مشترک در حوزه گردشگري کشورهاي اسلامي را با عنوان خبرگزاري CHTN راه‌اندازي کنيم. اين خبرگزاري مي‌تواند نقش بسيار مهمي در زمينه اخبار گردشگري و ميراث فرهنگي در سطح بين‌المللي و به خصوص کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي داشته باشد.

قائم‌مقام سازمان ميراث‌فرهنگي متذکر شد: به اين منظور لازم است اخبار اين خبرگزاري به چهار زبان تقويت شود. اين امر مورد تائيد سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري قرار گرفته است و در اين رابطه گزارش اقدامات اجرايي را در اجلاس ارائه خواهيم کرد.

وي ادامه داد: تهيه کتاب راهنماي گردشگري کشورهاي اسلامي به زبان انگليسي، فراخواني دولت‌هاي عضو به ميزباني نشست‌هاي سرمايه‌گذاران دولتي و خصوصي در حوزه توسعه گردشگري و همکاري اتاق‌هاي بازرگاني و صنايع‌اسلامي، مرکز توسعه تجارت و بانک توسعه اسلامي نيز از ديگر دستاوردهاي و تعهدات جمهوري اسلامي ايران در اجلاس‌هاي پيشين است.

وي ادامه داد: استانداردسازي مهارت‌هاي شغلي مطابق با تجهيزات و ابزارهاي صنعت گردشگري در جهان اسلام نيز از ديگر بخش‌هاي پيش‌بيني شده است که جمهوري اسلامي ايران معيارها و شاخص‌هاي خود را در بخش گردشگري ارائه داده تا در راستاي استانداردسازي تجهيزات و ابزار و آموزش کارکنان اقدام کنيم.

يزداني با بيان اينکه پيش‌نويس استفاده از استانداردهاي بين‌المللي نيز تهيه شده است که در اين اجلاس ارائه شده و مورد پيگيري قرار خواهد گرفت؛ اظهار داشت: راه‌اندازي شبکه اينترنتي آموزش و پژوهش گردشگري در کشورهاي اسلامي پيشنهاد ديگر جمهوري اسلامي ايران است که گزارش اقدامات اجرايي آن نيز در اجلاس ارائه خواهد شد.

وي خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحيه همايش فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در مناطق آزاد، ويژه و صنعت گردشگري نيز پس از پايان کنفرانس مذکور با حضور اعضاي حاضر در هفتمين اجلاس وزاري گردشگري کشورهاي اسلامي در جزيره کيش برگزار مي‌شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1389081850