در اين مراسم دبير طرح ملي ايران مرز پرگهر با اشاره به استقبال چشمگير دانشجويان و دانشگاهيان از اين طرح گفت: طرح به عنوان يکي از طرحهاي شاخص حوزه فرهنگي در بين دانشجويان و دانشگاهيان از استقبال خوبي برخوردار بوده و با توجه به امکانات محدود توانسته ايم در راستاي رسيدن به اهداف طرح که همانا تقويت روحيه خودباوري و ايجاد انگيزه در ميان دانشجويان و علاقمندان به شناخت هويت ايراني-اسلامي هستند گامهاي مفيد و ارزنده اي برداريم.
وي افزود: اردوهاي ايران مرز پرگهر بر دو محور مهم و تاثيرگذار طراحي، برنامه ريزي و اجرا شد که محور اول در جهت شناخت و آشنايي با مواريث فرهنگي و تمدني در قالب بازديد از حوزه هاي مختلف و متنوع ميراث فرهنگي، آثار تاريخي، باستاني و جاذبه هاي بي نظير گردشگري و محور دوم بازديد از توانمنديهاي ايران اسلامي در قالب پروژه هاي ملي اعم از سدها، نيروگاه ها، صنايع نفت و گاز، خودروسازي و پارکهاي علم و فناوري بود که دانشجويان متناسب با رشته تحصيلي خود و با همراهي و حضور اساتيد، کارشناسان و راهنمايان مجرب و همينطور علاقمندي خود در اين طرح شرکت کردند.
رئيس مرکز گردشگري علمي – فرهنگي دانشجويان در ادامه خاطرنشان کرد: در پنجمين دوره طرح ملي ايران مرز پرگهر بيش از بيست هزار نفر از دانشجويان و دانشگاهيان در قالب 430 اردو ميراث فرهنگي و پروژه هاي ملي بازديد کرده اند که نسبت به دوره قبلي 70 درصد رشد داشته است که اين مهم با همکاري بيست و نه واحد معاونت هاي فرهنگي جهاددانشگاهي در سراسر کشور به انجام رسيد.
رئيس جهاد دانشگاهي با معرفي جهاد دانشگاهي به عنوان يک نهاد انقلابي گفت:جهاددانشگاهي از آغاز تاکنون تلاشهاي مستمر و پايداري را در عرصه فعاليتهاي فرهنگي در دانشگاه ها و محيطهاي دانشجويي در صدر فعاليتهاي خود قرار داده است تا بازخورد اين تلاشها در زمينه هايي چون رشد خلاقيت و پرورش استعدادهاي هنري و ادبي دانشجويان، ايجاد زمينه براي تقويت مشارکت جوانان و در نهايت شناخت مواريث تاريخي و تمدني ايران نمود پيدا کند و در اين راستا نيز مرکز گردشگري علمي – فرهنگي دانشجويان ايران توانسته است با برداشتن گامهاي موثر براي توسعه صنعت گردشگري کشور در جهت توسعه پايدار اين صنعت و شناساندن ارکان و مظاهر پرشکوه تمدن و فرهنگ ميهن اسلامي به دانشجويان کشور نقش آفريني موثري داشته باشد.
يادگاري در پايان بيان کرد: اميدوارم بهمنظور پيگيري منويات مقام معظم رهبري و نقشهي جامع علمي و مهندسي فرهنگ نظام جمهوري اسلامي، جهاد دانشگاهي بتواند گامهاي مؤثري بردارد و با روحيهي جهادي نقشآفريني کند.
رئيس دفتر رياست جمهوري نيز در ادامه مراسم به بحث درباره انسانگرايي و شناخت قدر و منزلت آدمي پرداخت و گفت: تمام آفرينش که مقدمهي خلق انسان است و بدون آن، عبث و بيهوده بهشمار ميآيد، بايد درک شود. اين کار بزرگي است، پس آن را بايد به موجود بزرگي سپرد. نخستين گام اين است که آن موجود اين مأموريت را قبول داشته باشد و در اجراي آن، توانمند باشد و پيش از آن بفهمد که بزرگ است.
وي در ادامه با اشاره به آيه \"فمن عرف نفسه فقد عرف ربه\" افزود: شرط نخست کمال، روشن شدن تکليف انسان است. بايد قدر انسان شناخته شود و آدمي همهچيز را براي خود بخواهد. اين همه موانع و تفکر غلط، برگرفته از نشناختن درست انسان است. هرچه انسان بهتر شناخته شود، خدا شناخته ميشود، چون هيچ مسيري بالاتر از خدا براي شناختن انسان وجود ندارد.
رحيممشايي در ادامهي اين بحث به عنوان طرح ملي «ايران مرز پرگهر» اشاره کرد و افزود: اگر به اين عنوان اعتقاد داريم، بايد شاکر باشيم. اگر علم و معرفت به وطن وجود داشته باشد، ديني که به وطن داريم، احترام ما را به پرچم واميدارد. در اين حالت، بوسيدن پرچم هم شکر است. تعظيم پرچم، تعظيم نعمتهاي الهي و تعظيم انسان است که در واقع، براي خدا تعظيم کردهايم.
وي با اشاره به جمله \"حب الوطن من الايمان\" تاکيد نمود: هر انساني يک وطن دارد و تکليف ما ايرانيان حب وطن است براي آنکه جان، سر، تن و جوارح ما از عشق به ايران سيراب شود. راهي نداريم جز آن که ايران را بشناسيم و آشنايي با تمام زيباييهاي ايران، ميراث فرهنگي، تاريخ، جغرافيا، ادب و تمامي تجربيات بزرگان و انديشمندان آن عين دين و عبادت است.
در ادامهي اين مراسم نيز دکتر مستکين دبير کل سازمان ملي يونسکو، دکتر عباسي رييس فراکسيون گردشگري مجلس موضوعات و راهکارهايي را درباره تقويت اين طرح در دوره هاي بعدي ارائه دادند.
در پايان مراسم از نهادهاي برتر از جمله معاونتهاي فرهنگي آذربايجان غربي، تربيت معلم، کردستان و اراک و مديران اجرايي برتر در واحدهاي کرمان، يزد، خراسان جنوبي، صنعتي شريف و همچنين خبرگزاري ها و مطبوعات ايسنا، ايرنا، ايسکانيوز، ميراث آريا و نهادهاي برتري همچون شرکت نفت و گاز پارس، شرکت ايران خودرو، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و معاونت گردشگري سازمان، پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاددانشگاهي و مجموعه هاي صنعتي، گردشگري، دانشگاهي نمونه و همچنين برگزيدگان مسابقات خاطره نويسي، کتابخواني و عکاسي تقدير بعمل آمد.
لازم به ذکر است کتاب گردشگري منابع آبي و فصلنامه خليج فارس که توسط مرکز گردشگري علمي- فرهنگي دانشجويان تدوين شده بود به دست رئيس دفتر رياست جمهوري مشايي رونمايي شد و در معرض ديد عموم قرار گرفت.
/104
انتهای پیام/