وي برگزاري دورههاي تخصصي کوتاه مدت مرمت بناها و بافتهاي تاريخي را متفاوت از دورههاي دانشگاهي مرتبط دانست و گفت: دورههاي تخصصي کوتاه مدت مرمت بناها و بافتهاي تاريخي با هدف بازآموزي براي افراد فعال (به صورت مستقيم يا غير مستقيم) در حوزههاي معماري، شهرسازي و مرمت (رشتههاي مرتبط نظام مهندسي) برگزار ميشود.
رييس موسسه پژوهش و هنر پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران، استفاده از فناوري هاي نوين مانند جي آي اس را يکي از رويکردهايي دانست که در اين دورههاي تخصصي به صورت ويژه مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند.
حناچي در توضيح استفاده از فناوري جي آي اس گفت: اين سيستم به مديران و برنامهريزان امکان پردازش، مداخله و برنامهريزي در لايههاي اطلاعات مکاني را همراه با خروجيهاي بيشمار و بدون هيچگونه محدوديت فراهم ميکند.
اين مقام مسئول، موضوع پتانسيلها و ظرفيتهاي بيشمار فضاهاي تاريخي در حوزه قلمرو عمومي جامعه را بخشي از رويکردهاي ارائه شده در اين دورههاي تخصصي دانست و افزود: براساس آمارهاي موجود عمر نزديک به يک سوم از کل فضاهاي تاريخي فرهنگي موجود در کشور در شب سپري ميشود بنابراين استفاده از اينگونه ظرفيتها از جمله مسائلي است که بايد مورد توجه برنامهريزان و مسئولان مرتبط قرار گيرد.
رييس موسسه پژوهش و هنر پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران استفاده از تاسيسات، تجهيزات، فناوري وتکنولوژي روز براي حفاظت و نگهداري از فضاهاي واجد ارزش تاريخي فرهنگي و نيز پتانسيلهاي بناهاي ثبت شده در فهرست ميراث جهاني و نيز بافتهاي تاريخي واجد ثبت در فهرست ميراث جهاني را از ديگر موضوعاتي دانست که در اين دورههاي تخصصي به آنها پرداخته خواهد شد.
حناچي با اشاره به حضور ترکيبي از افراد دانشگاهي و با تجربه در اين کارگاه ها بيان داشت: شرکت در اين کارگاهها براي همه علاقمندان به اين حوزه آزاد است.
يادآور ميشود دورههاي تخصصي کوتاه مدت مرمت بناها و بافتهاي تاريخي به کوشش پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و همکاري موسسه آموزش عالي آزاد دانشيار از آذر ماه سال جاري به منظور آشنايي متخصصان با علم روز و شيوهها و فناوريهاي پيشرفته در امر حفاظت از بناها و بافتهاي تاريخي برگزار ميشود./118
انتهای پیام/