وي افزود : اين اقدام به لحاظ قدمت اثر ، موقعيت آن در بافت تاريخي و همجواري آن با حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) از حساسيت ويژه برخورداراست .
عضو هيأت امناي مسجد جامع عتيق شيراز گفت : جلساتي با حضور مرمتکاران پيشکسوت و زبده کشور درخصوص اين اثر منحصربفرد برگزار شد ه و نتايج به دست آمده در مرمت بنا اعمال ميشود.
ثابت افزود: هم اکنون تزئينات يزدي بندي سردر ضلع شمالي با اختصاص بيش از 300 ميليون ريال در دست مرمت است و در صورت اختصاص اعتبار مورد نياز مرمت جامع بنا نيز به زودي آغاز ميشود.
ثابت با بيان اينکه مسجد جامع عتيق از نخستين مساجد دوره اسلام و قديمي ترين مساجد تاريخي ايران است ، افزود:اين مسجد در سال 281 هجري قمري در زمان عمرو ليث صفاري ساخته شده و مسجد جمعه ، مسجد جامع و مسجد آدينه نيز ناميده شده است .
قائم ميراث فرهنگي فارس گفت :اين مسجد داراي چندين حجره و شبستان است و درميان ضلع شمالي آن طاق نماي بلندي قرار دارد که طاق مرواريد ناميده مي شود .
وي با بيان اينکه در گمانه زني ها چندين لايه تاريخي قابل مشاهده است ، گفت: مسجد در اثر زلزلههاي متعدد در دورههاي مختلف چندين بار به شدت آسيب ديده و دوباره بازسازي شده است.
اين عضو امناي مسجد جامع عقيق گفت : منبر زيباي اين مسجد تاريخي که داراي12 پلکان از چوب و سنگ است در شبستان مسجد قرار دارد و خود از هنرهاي ماندگار اين مرز وبوم به شمار ميرود.
به گفته ثابت در صحن مسجد، بناي مکعب شکل بسيار زيبايي ديده ميشود که خداي خانه، دارالمصحف و بيت المصحف نيز ناميده ميشود .
وي افزود : خداي خانه 471 سال پس از ساخت مسجد در دوره حکومت شيخ ابو سحق اينجو حاکم فارس و به دستور وي ساخته شده است و اين بنا که به کعبه شباهت دارد محل نگهداري کتب قرآن بوده و از آن به عنوان مکاني براي تمرين به جا آوردن مناسک حج استفاده شده است .
وي گفت : کتيبههايي در اطراف خداي خانه به خط ثلث عالي و به قلم يحي الجمالي الصوفي نگاشته شده که در نوع خود بي نظيراست./122
انتهای پیام/