به گزارش ميراث آريا (chtn) ، محمود هادي پور، مشاور مديرعامل سازمان انتقال خون ايران دراين خصوص گفت: هرچند رعايت بسياري از اصول کلي انتقال خون به ويژه آن دسته از اصولي که ضامن سلامت خون هستند براي همه کشور الزامي است، اما بايد در خصوص جذب اهداکننده خون، به وضعيت شغلي و بافت اجتماعي منطقه توجه داشت.

وي با اشاره به اينکه در کشور به طور عمده سه گروه شغلي تجاري، صنعتي و کشاورزي وجود دارد که هر سه گروه مي توانند فعاليت مستمر يا فصلي داشته باشند، افزود: مناطقي از کشور که داراي جذابيت گردشگري هستند،تنها در فصل هاي مناسب گردشگري کسب و کارشان رونق دارد؛ بنابراين تصميم گيري در خصوص اين مناطق بايد بر مبناي دو استراتژي متفاوت انجام گيرد. يعني در فصول پر مسافر، مراکز اهداي خون بايد فعاليت خود را در زمان هايي که افراد فعاليت شغلي ندارند، همچون ابتدا و انتهاي روز شدت دهند؛ ولي در فصولي که فعاليت شغلي به واسطه نبود گردشگر کمتر است، ضرورت فعاليت مراکز خون در ابتدا و انتهاي روز حس نمي شود.

هادي پور درباره مناطقي که شغل اصلي مردم کشاورزي است، تاکيد کرد: طبيعي است که در فصول زراعتي، کشاورزان فرصت مراجعه به مراکز اهداي خون را ندارند؛ بنابراين بايد تمهيداتي براي فعاليت مراکز سيار در ساعاتي که کشاورزان در منزل حضور دارند انديشيده شود.

اين پژوهشگر همچنين مشکلات جسمي و تغذيه اي زنان و موانع فرهنگي را به عنوان عوامل تاثير گذار در کمي اهداي خون زنان برشمرد و خاطر نشان کرد: آنچه مسلم است در اين زمينه بايد براساس بررسي ها و شناخت هر منطقه اين عوامل اولويت بندي شوند و سپس به رفع موانع براساس اولويت ها پرداخت./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389090737