مدير و کارکنان موزه ملي ايران و بسياري از دوستداران، علاقمندان، باستان شناسان و دانشجويان مدير سابق موزه ملي ايران در محوطه اين مجموعه جمع شدند تا به اتفاق، پيکر اين فعال برجسته در عرصه تاريخ ايران باستان را در آرامگاه هميشگي اش جاي دهند.
در بين حاضران در مراسم تشييع پيکر آن فقيد، بيش از 40 نفر از باستانشناسان چون يوسف مجيدزاده، اسکندر مختاري، ايماني، محمود موسوي، احمد جعفري، صادق ملک شهميرزادي،حميده چوبک، محمدرضا خلعتبري، ناصر نوروز زاده چگيني سيد علي اصغرميرفتاح، مهدي نامدار مدير سابق انتشارات باستان شناسي، علياکبر سرفراز، محمد رحيم صراف، ميرعابدين کابلي، کاميار عبدي، جليل گلشن، مهرداد ملکزاده و کوروش روستايي حضور داشتند.
يادآور ميشود؛ پيکر شادروان سيف اله کامبخش فرد در قطعه 214 رديف سه، شماره 43 بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
مدير سابق موزه ملي ايران که تا سال ۱۳۵۹ رياست اين موزه را بر عهده داشت در سن 81 سالگي به دليل بيماري قلبي و ريوي و کهولت سن به سوي معبود خود شتافت.
وي که به سال 1308در تهران ديده به جهان گشود تحصيلات عالي دانشگاهي خود را در رشته باستانشناسي تا مقطع کارشناسي ارشد در دانشگاه تهران سپري کرد.
اولين کاوشگر قبرستان قيطريه تهران پس از گذراندن تحصيلات ابتدايي در دبستان اديب و تحصيلات متوسطه در دارالفنون در رشته باستانشناسي ادامه تحصيل داد و مدرک کارشناسي و کارشناسي ارشد خود را در رشته باستانشناسي در سالهاي 1342 و 1343 از دانشگاه تهران گرفت.
فعاليتهاي تخصصي وي پس از پايان تحصيلات در موزه ايران باستان، معاونت و دستياري مرحوم نگهبان در پايهگذاري و اداره موسسه باستانشناسي دانشگاه تهران و مسئوليتهاي مختلف در مراکز باستانشناسي بود.
عضويت در بخش پيش از تاريخ موزهي ايران باستان 1339، معاونت و دستياري دکتر نگهبان در پايهگذاري و اداره مؤسسه باستانشناسي دانشگاه تهران 1345-1338، رييس آرشيو فني موزه ايران باستان 1344، رييس موزه ايران باستان و کارشناس ارشد و مسئول کاوشهاي باستانشناسي در مرکز باستانشناسي ايران 1365-1359.نگارش کتاب سفال و سفالگري در ايران در کارنامه فعاليتهاي اين پيشکسوت برجسته آمده است.
کاوش در تپه مارليک، معبد آناهيتا از ديگر فعاليتهاي باستانشناسي آن مرحوم بوده است./118
انتهای پیام/