کشورهاي اسلامي در آستانه تحولي بزرگ در حوزه گردشگري قرار دارند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در افتتاحيه هفتمين اجلاس وزراي گردشگري کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي گفت: در دهه‌هاي اخير صنعت گردشگري در جهان رشد شتاباني به خود گرفته است به گونه‌اي که گفته مي‌شود گردش مالي صنعت گردشگري جهان در اين سده، از گردش مالي بخش صنعت فراتر خواهد رفت و در چند سال آينده دست کم به 2 تريليون دلار خواهد رسيد.

حميد بقايي افزود: اين موضوع تنها نشانگر اهميت بعد اقتصادي گردشگري است در حالي که مزايا و فوايد فرهنگي و تأثير آن در ايجاد صلح و برقراري امکان گفتگوي ميان ملت‌ها و دولت‌ها بسيار فراتر از نتايج اقتصادي آن است.

معاون رئيس جمهور تصريح کرد: توجه به اهداف توسعه هزاره سوم سازمان ملل متحد، به عنوان سند فرادستي و فراملي مورد وثوق دولت‌ها، نشانگر جايگاه رفيع گردشگري در هزاره پيش روست.

بقايي اضافه کرد: امروز اين اتفاق‌نظر بين‌المللي شکل گرفته که گردشگري به طور مستقيم حداقل حامي سه هدف از هشت هدف برشمرده شده براي توسعه در هزاره سوم است. حذف کامل فقر و گرسنگي شديد، تضمين پايداري محيطي، ايجاد مشارکت جهاني براي توسعه از اهداف بر شمرده شده براي توسعه هزاره سوم است که صنعت گردشگري به خوبي مي‌تواند در تحقق آن نقش کليدي داشته باشد.

وي خاطرنشان کرد: بر همين اساس و با توجه به نقش و جايگاه کشورهاي اسلامي چه از حيث دارا بودن جاذبه‌هاي گردشگري و چه جمعيت گردشگر، مي‌توانيم ادعا کنيم که اين اجلاس و گردهمايي‌هاي مشابه مي‌تواند کليد طلايي توسعه پايدار کشورهاي اسلامي باشد.

بقايي افزود: اما فارغ از همه آنچه بيان شد، دول و ملل اسلامي به يمن بهره‌مندي از نعمت بي‌نظير دين مبين اسلام و آموزه‌هاي بلند آن ظرفيتي بي‌بديل براي بهره‌گيري از مزاياي گردشگري در اختيار دارند. تأمل و تدبر در آيات قرآن کريم که مستقيم و غير مستقيم مسلمين را به سفر و آثار حاصل از آن ترغيب و تشويق مي‌کند مؤيدي بر اين ادعا است.

وي گفت: آنچه مي‌خواهم از اين سخنان بهره‌گيري کنم اين است که امت مسلمان و دول اسلامي پيش و بيش از هر امت ديگري از پشتوانه قوي براي توجه و اهتمام به موضوع گردشگري برخوردارند.

بقايي بيان کرد: پشتوانه لايتناهي آموزه‌هاي بلند دين مبين اسلام به ويژه در خصوص توصيه‌اش به توسعه صلح، دوستي و برادري و برابري ميان امت مسلمان و همچنين ساير پيروان اديان الهي، خود مي‌تواند الهام‌بخش ما براي توجه بيشتر به موضوع گردشگري باشد.

معاون رئيس جمهور افزود: ما امت مسلمان امروز با تمسک و توسل به دين مبين اسلام مي‌توانيم و بايد طلايه‌دار بهره‌گيري از ابزاري به عنوان گردشگري براي توسعه و تحقق صلح، آرامش و امنيت در جهان باشيم و تلاش کنيم تا ضمن معرفي آموز‌‌ه‌هايي متعالي دين مبين اسلام در اين حوزه، ابتکار عمل را به دست گرفته و اثبات کنيم که به‌رغم تلاش‌هاي ناميموني که براي خشونت‌آميز نشان دادن مسلمانان صورت مي‌گيرد، دين و آيين ما همواره مبلغ و مروج صلح و برقراري زندگي مسالمت‌آميز بوده و هست.

بقايي افزود: به يقين ما راهي دشوار در پيش رو داريم اما با توجه به اراده کشورهاي اسلامي، که نمودي از آن را مي‌توانيم در اين اجلاس نظاره‌گر باشيم، آينده اميدبخش بوده و از آن امت مسلمان است.

وي خاطرنشان کرد: ما بر اين باوريم که گردشگري عامل مهمي در حل تعارضات ميان ملت‌ها و دولت‌ها بوده و توسعه و ترويج آن، ضامن ايجاد ظرفيت‌هاي جديد براي تبادلات گسترده فرهنگي و فراهم‌سازي بستري براي گفتگو‌هاي سازنده در مسير دستيابي به شناخت عميق‌تر و بيشتر ملت‌ها از يکديگر خواهد بود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري عنوان کرد: اهميت اين موضوع آنگاه آشکارتر مي‌شود که تجارب بشري در طول تاريخ نشان مي‌دهد، همراه بسياري از تعارضات و نزاع‌ها بر اثر عدم شناخت و نوعي ناآگاهي متقابل از انديشه‌ها و افکار رخ مي‌دهد.

بقايي تصريح کرد: توجه خاص به نقش مهم گردشگري در تبادلات ميان فرهنگي، صيانت از ميراث فرهنگي و تاريخي اسلامي و معرفي اين ميراث در سطح جهاني و مهمتر از همه معرفي چهره ارزشمند اسلام در نزد جهانيان موضوعاتي است که بي‌شک بايد وجهه همت همه ما قرار گرفته و بر آن اهتمام ورزيم.

وي اضافه کرد: با نگاهي واقع‌بينانه مي‌توان دريافت که امروز، امت مسلمان به ويژه نسل جوان، شناخت درخوري از ظرفيت‌هاي عظيم و تاريخ شکوهمند جهان اسلام نداشته و همين عدم اطلاع و غفلت در الگوسازي از ارزش‌ها و مفاخر اسلامي، شرايطي را ايجاد کرده است که، متأسفانه الگوها و شخصيت‌پردازي‌هاي غربي جاي انواع اسلامي آن را بگيرد.

بقايي اعلام کرد: به نمايندگي از دولت جمهوري اسلامي ايران آمادگي همکاري با کشورهاي اسلامي در معرفي مفاخر و ايجاد الگوهاي اسلامي در راستاي بازيابي هويتي و تقويت پشتوانه‌هاي فرهنگي جهان اسلام را اعلام مي‌نمايم.

معاون رئيس جمهور بيان داشت: موضوع ديگري که در اينجا بيان آن ضرورت مي‌يابد، تبيين نگرش دولت جمهوري اسلامي ايران به مقوله گردشگري در ميان کشورهاي اسلامي است .

بقايي افزود: در سال‌هاي اخير و به ويژه پس از شروع به کار دولت‌هاي نهم و دهم در ايران اسلامي، بر اساس باورها و نگاه راهبردي رئيس جمهور، دکتر احمدي‌نژاد، سياست راهبردي جمهوري اسلامي بر تقويت هر چه بيشتر همکاري با کشورهاي اسلامي و به عبارتي نگاه ويژه به جهان اسلام استوار شد، موضوعي که در امتداد اهداف بلند انقلاب اسلامي ايران قرار داشت.

وي ادامه داد: نگاهي به حجم مراودات ديپلماتيک، تبادلات فرهنگي و تجاري ايران با کشورهاي اسلامي در مقايسه با سال‌هاي پيش از آن اين واقعيت را بيشتر آشکار مي‌سازد. ما در سال‌هاي اخير همواره تلاش کرده‌ايم در مسير توسعه روابط و مناسبات ميان ملل و دول اسلامي نهايت همکاري‌ها را مبذول داريم. براي نمونه اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي امضاي موافقت‌نامه‌هاي لغو رواديد که برخي از آن‌ها نيز تاکنون محقق شده است از جمله اين اقدامات است.

بقايي گفت: دولت دکتر احمدي‌نژاد بر اين باور است همانگونه که با شعار « ما مي‌توانيم » توانسته است به دستاوردهاي بزرگي در عرصه ملي و بين‌المللي دست يابد، تسري اين انديشه و باور به جهان اسلام مي‌تواند آثار ميمون و مبارکي را در پي داشته باشد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بيان کرد: اهتمام و توجه رهبران و سران کشورهاي اسلامي به تقويت همکاري‌ها و همبستگي در جهان اسلام موضوعي است که ما به خوبي آن را درک کرده و ارج مي‌نهيم و اميدواريم با ايجاد فهم مشترک حول اهداف مورد توافق شاهد تعالي جوامع اسلامي و بالندگي جهان اسلام باشيم.

بقايي گفت: هر چند در دهه اخير مسائلي چون، بلاياي طبيعي، تروريسم، تعارضات منطقه‌اي، اشتغال کشورها، بيماري‌هاي واگيردار و بحران‌هاي اقتصادي در جاي جاي جهان اسلام به صورت جدي به توسعه اقتصادي و قابليت‌هاي گردشگري کشورهاي عضو OIC لطمه وارد ساخته و متأسفانه سهم کشورهاي اسلامي از بازار جهاني صنعت گردشگري را کاهش داده است اما تجلي حضور پربار شما در اين اجلاس و گردهمايي‌هاي مشابه در سال‌هاي اخير نويدبخش آن است که ما کشورهاي اسلامي در آستانه تحولي بزرگ در حوزه گردشگري قرار گرفته‌ايم.

بقايي افزود: اميدواريم نتايج درخور توجه اين اجلاس بتواند گام بلند ديگري در مسير تحقق اهداف برشمرده شده از سوي سازمان کنفرانس اسلامي براي توسعه پايدار و همه جانبه کشورهاي اسلامي و در نتيجه جهان اسلام باشد.
/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389090929