وي با اشاره به نمايش 23 فيلم مستند باستانشناسي به نمايش درآمده در جشنواره، افزود: پيش از اين تنها شاهد يک فيلم مستند باستانشناسي علمي در حوزه باستانشناسي بودم اما با حضور در اين جشنواره که به همت مسوولان پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري برگزار شد، به تماشاي 23 فيلم مستند علمي باستانشناسي نشستم که به لحاظ کيفي جذابيتهاي بسيار زيادي براي من داشت.
اين باستانشناس با اشاره به فيلمهاي مستند ايراني و ايتاليايي به نمايش درآمده در سه روز برگزاري اين جشنواره، گفت: بر اساس ديدگاهي که نسبت به فيلمها داشتم آنها را به 6 گروه فيلمهاي مستند، مستند باستانشناسي، گزارشي، معرفي آثار باستاني بررسي روشهاي کاوش ميپردازد و فيلمهاي تحليلي تقسيم کردم .
«ملک شهميرزادي» در ادامه صحبت هايش با اشاره به جنبههاي آموزشي و فرهنگي فيلمهاي به نمايش درآمده، گفت: از ديدگاه من فيلمهايي چون «تخت جمشيد»، « شهرفراموش شده فلورانس»، «راهبي در کاچاهوآچي» در گروه فيلمهاي مستند و فيلمهاي «اربابان آهن»، «هنر کوتاه، جراح آريمينوم»، «قلعه بزنو» در گروه فيلمهاي مستند باستانشناسي و 3 فيلم «شکوه تخت جمشيد»، «خانه پوليبيو در پمپئي» و«معمايي از رم» در گروه فيلمهاي گزارشي قرار ميگيرند.
وي ادامه داد: 3 فيلم «چروتي و شهر مردگان»، « پارسه به روايت نو» و «تخت جمشيد» و 3 فيلم «تخت جمشيد»، «شهر فراموش شده فلورانس» و «ونيز کشتي گالاي گمشده» با توجه به ويژگيهاي آنها به ترتيب در گروههاي فيلمهايي که جنبه معرفي دارند و فيلمهايي که به بررسي روشهاي کاوش و جست و جو ميپردازند، گنجانده شده اند.
«شهميرزادي» تصريح کرد: ششمين گروه بر اساس تقسيم بندي به گروه فيلمهاي تحليلي تعلق گرفت که درميان فيلمهاي به نمايش درآمده در اين دوره 2 فيلم «رازي فرو رفته در نمي» و «ونيز کشتي گالاي گمشده» ويژگيهاي حضور در اين فهرست را داشتند.
وي در پايان سخنان خود، برگزاري جشنواره فيلمهاي مستند باستانشناسي را فرصت مناسبي براي آغاز تبادل نظر ميان صاحب نظران و متخصصان داخلي و خارجي و نيز گشايش پيوند و زمينه همکاري ميان باستانشناسان ايراني و فيلمسازان داخلي علاقهمند به ساخت فيلمهاي مستند دولت و دانشجويان رشته باستانشناسي و فيلمسازان کشور براي شروع توليدات مستند در اين حوزه دعوت کرد./122
انتهای پیام/