وي با بيان اينکه کاوش و مطالعات باستانشناختي تنها حفاري براي کشف ميراث گذشتگان نيست، افزود: آنچه به فيلمهاي مستند باستانشناسي اهميت چند برابر ميبخشد، نکتهها و دريافتهايي است که از ميراث گذشتگان به نسل امروز و حتي آيندگان منتقل ميشود.
پروفسور چرتي با اشاره به نقش پژوهشهاي باستانشناسي و مستندسازي از اين فعاليتها در توسعه پايدار، تصريح کرد: بخش بزرگي از فعاليتهاي باستانشناسي مربوط به شناخت دقيق فرهنگي است و از اين بابت ميتواند اطلاعات درست و دقيقي در اختيار گردشگران قرار دهد. به همين دليل تاثير آن بر صنعت توريسم غيرقابل انکار است.
رايزن فرهنگي سفارت ايتاليا در ايران خاطرنشان کرد: نکته ديگري که بايد در باستانشناسي و مرمت آثار فرهنگي بر آن تاکيد کرد، اهميت پژوهش در محوطههاي به ظاهر کوچک و کم اهميت است. ما اميدواريم با کمک پژوهشگران ايراني، فعاليتهاي دقيقي در حوزه اين محوطهها و آثار داشته باشيم و نقش آنها را در توسعه فرهنگي به مردم ايران و ايتاليا معرفي کنيم.
وي افزود: اين فعاليتها ميتواند در آينده اي نزديک و در هر نقطهاي از ايران آغاز شود اما چه بهتر که در شيراز و استان فارس به عنوان منطقهاي که تاريخ و تمدن درخشان آن مانند گنج است، شروع شده و به ساير نقاط ايران کشانده شود.
چرتي همچنين با گراميداشت ياد پروفسور گاليري، باستانشناس و پژوهشگر فقيد ايتاليايي که مطالعات گسترده اي در مسجد جامع اصفهان انجام داد گفت: اميدوارم در آينده نزديک بتوانيم از مقام وي به عنوان نماد همکاريهاي فرهنگي ايران و ايتاليا در شهر اصفهان قدرداني و تجليل کنيم./122
انتهای پیام/