عليرضا مقيمي با بيان اينکه پيش از راهاندازي مرکز اسناد، مطالعه و بررسي نيازهاي حفاظتي و مرمتي در طرح راهاندازي و تجهيز فضاي نگهداري از ساختمان مرکز اسناد و نيز محفظه نگهداري اسناد انجام شد اظهار داشت: در اين راستا قرار شد تا اين طرح در سه مرحله انجام شود.
وي گفت: در مرحله اول، مرکز اسناد از نظر سيستمهاي مناسب کنترل دما، رطوبت، نور مناسب داراي پوشش uv و پوششهاي کف و ديواره، تهويه عوامل بيولوژيکي با تکنولوژي نانو و سيستمهاي تهويه براي آلايندهها و گرد و غبار، باکسهاي غير اسيدي مخصوص، دستهبندي مناسب محل نگهداري اسناد مختلف مانند عکس، نگاتيو و غيره بر اساس نيازهاي مختلف حفاظتي نگهداري مانند نور، دما، رطوبت و نوع چيدمان و فايلهاي مخصوص مورد نياز هر دسته از اسناد بررسي شد.
اين مقام مسوول همچنين کاشيکاري، سراميککاري، سنگکاري، نقاشي ديوارها و ايزوگام سقف را از ديگر فعاليتهايي دانست که در اين مرحله اجرا شده است.
مقيمي مرحله دوم را مربوط به تجهيز و ساماندهي مرکز اسناد شامل خريداري و نصب محفظه مخازن دانست و افزود: اسناد مرکز اسناد قبلي و همچنين اسناد مخازن کاخ اختصاصي نياوران ضمن تفکيک موضوعي به صورت طبقه بندي شده به اين واحد منتقل مي شوند.
وي از بررسي و پاکسازي بيش از پنج هزار سند از نظر نيازهاي حفاظتي ، آسيب شناسي و انجام عمليات حفاظت و مرمت همچنين مستند نگاري و تهيه و تنظيم شناسنامه تخصصي حفاظتي و مرمت براي اين اسناد خبر داد .
مدير مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران ارائه خدمات به پژوهشگران، محققان، دانشجويان و واحدهاي داخلي مجموعه را از ديگر فعاليتهاي مرحله سوم راهاندازي مرکز اسناد عنوان کرد و گفت: اسناد اين مرکز داراي آلبوم هاي عکس دوره پهلوي، نگاتيو، اسلايد، اسناد دست نوشتههاي مشخص خانواده پهلوي دوم و نيز مدارک مربوط به امور داخلي دربار، صفحات گرامافون و نوارهاي صوتي شامل آثار موسيقي کلاسيک، جاز، سنتي، پاپ، قصه، شعر، آوازهاي کودکان و ادبيات معاصر همانند اشعار نيما يوشيج و اخوان ثالث و همچنين فيلم هاي ويدئويي شامل تصاويري از مناظر کاخ هاي نياوران و مراسم رسمي، تشريفاتي و غيره است./118
انتهای پیام/