مهناز اشرفي افزود:همچنين اين پرونده شامل يک گزارش جامع از تاريخ روستا، نقشه و پلانهاي مديريتي و جمع آوري تمامي اطلاعاتي است که در چند سال اخير به دست آمده است.
وي در معرفي روستاي تاريخي ميمند گفت:ميمند، روستايي صخرهاي در استان کرمان است که در هزارههاي پيش توسط ساکنان آن در دل کوه حفر شد. ساکنان اين روستاي تاريخي هنوز با وجود گذشت چند هزار سال از ساخت آن درون حفرههايي زندگي ميکنند که پنجره و دودکش ندارد و به زبان محلي «کيچه» ناميده ميشود.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند خاطرنشان کرد:علاوه بر تهيه پرونده ثبت جهاني ميمند،اقدامات مرمتي و عمراني بر اساس برنامه هر ساله پايگاه ميراث فرهنگي ميمند،در حال انجام است.
اشرفي اظهار داشت:توسعه فضاي سبز،بستر سازي و محوطهسازي از جمله اقدامات در دستور کار پايگاه است که در اين راستا قرار است محيط را براي کاشت درختان بومي در اسفندماه سال جاري آماده کنيم.
خاطرنشان ميشود؛روستاي سه هزار ساله ميمند تنها روستاي تاريخي دنيا است که هنوز روابط سنتي زندگي در آن جريان دارد و مي توان تعامل انسان و طبيعت در هزاره دوم ميلادي را به خوبي در آن ديد.
اين روستا هفتمين منظر فرهنگي_طبيعي و تاريخي جهان بود که جايزه مرکوري را دريافت کرد.آخرين منظر فرهنگي_تاريخي و طبيعي که پيش از اين جايزه مرکوري را دريافت کرد، اثري از کشور ژاپن بود.
جايزه ملينا مرکوري جايزهاي است که از سوي دولت يونان و با همکاري مجامع فرهنگي بينالمللي مانند يونسکو و ايکوموس به آثاري اهدا ميشود که داراي شرايط و ضوابط فرهنگي، طبيعي و تاريخي منحصر به فرد باشند.
/117
انتهای پیام/