احياي رشته عبا‌بافي توسط قديمي‌ترين عبا‌باف ايلامي

سرپرست معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(CHTN) گفت:اين رشته صنايع دستي ارتباط نزديکي با البسه و پوشش محلي مردم منطقه مرزي مهران دارد.

حميد بختياري با اشاره به اينکه عبا، معرف افرادي با موقعيت اجتماعي بالا است، گفت:افرادي که از نظر موقعيت اجتماعي در سطح برتري قرار دارند از اين پوشش استفاده مي‌کردند.

وي خاطرنشان کرد:برگزاري اين دوره‌ آموزشي با هدف احيا و جلوگيري از منسوخ شدن اين رشته صنايع دستي برنامه‌ريزي شده است که طي آن پنج نفر از علاقه‌مندان در کارگاه توليدي قديمي‌ترين عباباف ايلامي آموزش‌هاي لازم را فرا مي‌گيرند.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام با بيان اين که پشم شتر از جمله مواد اوليه اصلي عبابافي به شمار مي‌رود،گفت: با توجه به اينکه پشم شتر امروزه کمياب است از کرک استفاده مي‌شود.

بختياري ادامه داد:همچنين عبابافي به 2 صورت خود رنگ و يا الياف رنگ‌آميزي شده تهيه مي‌شود که الياف رنگ‌آميزي نشده از اصالت بيشتري برخوردار هستند.

سرپرست معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام گفت: قديمي‌ترين هنرمند عبابافي در استان ايلام در کارگاه توليدي خود علاوه بر رشته فوق در رشته‌هايي همچون جاجيم بافي،گليم ساده و ... مهارت دارد.

وي اظهار داشت:اين دوره آموزشي به صورت رايگان توسط معاونت صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام برگزار شده است و هنرآموزان پس از اتمام دوره با شرکت در آزمون، کارت پايان دوره آموزشي دريافت خواهند کرد.

/117


انتهای پیام/

کد خبر 1389092725