حميد خداپناهي اضافه کرد: در حال حاضر گزارش تعيين عرصه و حريم اين خانه تاريخي پس از تأييد در شوراي فني استان، براي تصويب نهايي به کميته حرائم سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور ارسال شده است.
وي با بيان اينکه آيت الله مروج امام جمعه فقيد اردبيل بوده است، گفت: اين بنا به عنوان يکي از شئونات آثار ملي از آثار بسيار مهم شهر اردبيل به شمار ميرود.
اين مقام مسوول با اشاره به کاربري خانه تاريخي آيت الله مروج به عنوان موسسه فرهنگي، بيان داشت: بخشي از آن نيز به عنوان کتابخانه براي اهل علم و دانش استفاده ميشود.
وي با اشاره به مرمت و تکميل مستندسازي اين پرونده چون تهيه عکس، تصوير و نقشه برداري معماري و جانمايي حمام و نقشه شهري، بيان داشت: اين بنا در فهرست آثارملي به ثبت رسيده است.
خداپناهي تعيين عرصه و حريم اين خانه قجري را به دليل توسعه شهري و مورد تهديد قرار گرفتن آن، جلوگيري از ساخت، ساز و تجاوز غيرمجاز و حفاظت آن امري ضروري عنوان کرد.
معاون ميراث فرهنگي اردبيل اين خانه را مربوط به دوره قاجار و پهلوي اول معرفي کرد و يادآور شد: اين خانه يک طبقهاي از دو عدد پنج دري، راهرو، حياط شمالي و حياط خلوت تشکيل شده است.
/119
انتهای پیام/