خورشيدگرفتگي در تهران ساعت 11 و 21 دقيقه آغاز و در ساعت 12 و 51 دقيقه به اوج مي رسد و تا ساعت 14 و 15 دقيقه ادامه دارد. در تهران، ماه حداکثر 39 درصد از قرص خورشيد را ميپوشاند.
زمانهاي ياد شده و حداکثر ميزان گرفتگي در ساير نقاط ايران با تهران متفاوت است. اين مقدار از حداقل 9 درصد در جنوب شرقي تا حداکثر53 درصد در شمال غربي کشور متغير است.
حداکثر اين خورشيدگرفتگي حلقوي نيز در نواحي شمالي اروپا قابل مشاهده است.
خورشيدگرفتگي 14 دي ماه ، حتي در بيشترين گرفتگي خود نيز جزئي بوده و قسمتي از خورشيد قابل مشاهده خواهد بود. در اروپاي غربي هم در آغاز روز بوده و حدود 80 دقيقه طول خواهد کشيد.
دانشمندان تاکيد کردهاند حتي در زمان گرفتگي جزئي نيز بايد تمام اقدامات احتياطي از جمله استفاده از فيلترهاي خورشيدي يا عينکهاي جوشکاري رعايت شود.
خورشيدگرفتگي در شديدترين زمان خود در زمان طلوع خورشيد در افق انگليس با 75 درصد گرفتگي بوده و سپس به طور تدريجي از ميزان آن کاسته خواهد شد.
در پاريس يا برلين اين ميزان 80 درصد و در زمان نزديک به طلوع است. در قسمتهاي شرقيتر، خورشيد در زمان اوج گرفتگي خود در آتن در ميان آسمان و 67درصد پوشيده خواهد بود.
سال 2011 از اين جهت که فقط چهار خورشيدگرفتگي جزئي در آن اتفاق ميافتد کم نظير است چرا که تاريکترين بخش سايه ماه از بالاي سطح زمين عبور ميکند.202
انتهای پیام/